Quirinya's blog.

A+ A A-

Update: werk aan de website

Blog update.

De afgelopen week heb ik absoluut niet stilgezeten. Ik ben volop bezig aan functionele ontwerpen (versimpelde weergaven van de werking van een product) in Adobe Illustrator en mijn scriptie. Maar ook keek ik nog eens kritisch naar mijn blog. Naar de functies en of ze goed functioneren. Laten we stellen dat dit niet overal het geval is of was.

Paginering

Ik wist al enige tijd dat de paginering (pagina telling en de "vorige" en "volgende" knoppen) het niet goed doet. De optelling van het aantal pagina's wil niet goed werken na enkele pagina's. De "volgende" en "vorige" knoppen werken echter wel goed. Je kan dus gewoon alle pagina's van mijn blog bezoeken, maar de paginering ziet er gewoon vreemd uit.

Ik heb de code een beetje proberen aan te passen, maar een echte oplossing voor dit probleem heb ik nog niet. Met toekomstige updates zal hier uiteindelijk wel verandering in komen. Voor nu laat ik het zo, tenzij ik een briljante ingeving krijg om het eerder te kunnen oplossen.

Blogpost The Body Shop

Enkele spulletjes van The Body Shop.

Al maanden geleden had ik een blogpost gepland staan over wat spulletjes van The Body Shop. Ik schreef hem toen niet af, omdat er een voetbalwedstrijd (Nederland - Mexico) op tv kwam en twee vriendinnen mij vrienden om met ze mee te komen kijken. Na de wedstrijd zijn we het centrum in gegaan om wat te drinken. Met alle gezelligheid vergat ik totaal de blogpost af te maken.

Nu, enkele maanden later, ben ik oude blogposts gaan bekijken om te zien of ik her en der nog stukken tekst vergeten was. In een iets eerdere blogpost kon je al lezen dat ik sommige andere blogposts al had aangevuld (voornamelijk met foto's). Voor de blogpost met The Body Shop spulletjes had ik al foto's gemaakt. Gelukkig maar! Met het druilerige weer de laatste dagen was het geen doen om mooie foto's te maken.

In deze The Body Shop blogpost beschrijf/review ik een zeeppompje met vanille geur, douchegels in de geuren passievrucht en bosbes, een felroze lippenstift en mijn favoriet: de bodyscrub van Braziliaanse noten. Mmm...

Zoekfunctie

Een functie op mijn site die ik zelf nou nooit eens gebruikte, is de zoekfunctie. Ik had hem nooit nodig en omdat ik er nooit iets mee deed, wist ik ook niet dat er iets mis was.

Omdat ik alle functies eens na aan het lopen was, gebruikte ik toch maar eens de zoekfunctie. "Hé! Wat is dat nu?" Wat ik ook invulde... De zoekfunctie vond geen resultaten. Nu wist ik dat ik lang niet altijd tags gebruikte in mijn blogposts, dus besloot ik te testen of het daaraan lag... Nope!

Na even te hebben gezocht in de instellingen vond ik dat de zoekfunctie voor de inhoud van de pagina was uitgezet. Ik zette het aan en voila! Nu werkt de zoekfunctie zoals het hoort. :)

Voor de komende weken heb ik nog enkele oude blogposts die bijgewerkt moeten worden, maar ook ideeën voor nieuwe blogposts. Het is alweer bijna 2015... Tijd voor een nieuw jaar en nieuwe kansen!