Quirinya's blog.

A+ A A-

Wie is Quirinya?

Ik met bloemen.

Heylo!

Quirinya is de naam. Het is niet mijn echte naam, maar al vele jaren mijn schermnaam. Deze schermnaam heeft geen betekenis, maar is een naam die ik zelf in de zomer van 2007 bedacht heb.

Wel heeft de naam een achtergrond. De schermnaam is namelijk ontstaan uit een andere verzonnen naam. In september 2005 (laat ik maar bij het begin beginnen...) is mijn broertje Ben begonnen met het spelen van World of Warcraft. Dit deed hij samen met een goede vriend van ons beide: Marcel. Samen zaten ze in een guild (gilde) op World of Warcraft. Deze guild heette: Quizotic. Een verzonnen naam die mij - zonder reden - erg aansprak. Ik wilde deze naam als inspiratie gebruiken voor een nieuwe schermnaam. Quizotic klinkt nu niet bepaald vrouwlijk, dus besloot ik de letters "qui" te pakken en er iets achter te plakken, waardoor het vrouwelijk zou klinken.

Zo is Quirinya ontstaan!

Zicht vanuit mijn kamerraam.

Maar hoe heet ik dan echt? Maartje. Volledig is dat dan: Maartje Groenen. Geboren en getogen in Bergeijk, een dorp ten zuidwesten van Eindhoven. Op het moment dat ik dit typ is het zelfs het groenste dorp van Nederland en één van de groenste dorpen van heel Europa! Ik ben dus een echte Brabantse en dat vind ik mooi.

Zo mooi, dat ik er ook nog altijd woon. Nog thuis bij mijn ouders. "Nou nog?!" Ja nog altijd. Er is hier nog voldoende ruimte voor het hele gezin. Ik vertrek wel wanneer het mij uitkomt en ik er zin in heb. Lekker eigenwijs! :P ( ;) Da's ook heel wijs.)

Wonen er naast mij en mijn ouders en broertje nog anderen? Yup! De liefste van allemaal, mijn hondje: Zwabbertje.

Zwabbertje!

Zwabje is een heerlijk eigenwijze teckel op leeftijd. Hij is al 12 en zelfs bijna 13 jaar! Hij heeft zo zijn eigenaardigheden op zijn oude dag, maar spelen wil-ie nog maar al te graag en schooien kan hij als de beste. Geen ander doet hem die aandoenlijke puppy-oogjes na en hij kan fluiten in alle toonaarden, om maar te krijgen wat wij ook hebben. Zwabje kent ook een geinig trucje (voor eten kun je hem alles aanleren) op commando: blazen!

Eens kijken... Wat zouden jullie nog meer willen weten?

Leeftijd? Terwijl ik dit stuk schrijf ben ik nog 24, maar gezien ik binnen een maand jarig ben, zetten we de teller maar alvast op: 25.

Kun je mij nog op andere plekken op het internet vinden? Jawel! Ook op andere websites ben ik doorgaans terug te vinden als Quirinya. Zo kom ik graag op Colourlovers. Wat tevens het enige enigszins sociale medium is wat ik regelmatig gebruik. De reden hiervoor heeft (in zeer tegenstrijdige zin) te maken met mijn ICT achtergrond. Sociale media zijn altijd tijdelijk goed gebleken (wie hoort er nog over Myspace?) en ik zoek het dan ook niet om mijn hele ziel en zaligheid openbaar te maken op sociale media.

Ik noemde net dus al mijn achtergrond. HBO ICT is mijn vakgebied en dan met name de ontwerpkant.

Mocht je ooit eens vragen hebben: vragen mag altijd, het antwoord bepaal ik zelf! Lekker puh! ^.^