Quirinya's blog.

A+ A A-

Enkele spulletjes van The Body Shop

The Body Shop spulletjes.

In verband met de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Mexico komt het artikel later. Ok, dikke streep door de eerste zin. De wedstrijd tussen Nederland en Mexico is natuurlijk allang geweest. Gezien Nederland deze wedstrijd won, ben ik toch wel bij dat ik die wedstrijd was gaan kijken. Dit artikel moest echter ook gemaakt worden.

Ergens in 2013 kwam ik voor het eerst in The Body Shop. Ik kende de winkel wel, maar ging er nooit naar binnen. Een goede vriendin van me vroeg me mee naar een speciale avondopening van de winkel. Eenmaal binnen rook ik aan enkele producten en… Ik was verkocht!

Voor de producten in deze shoplog bezocht ik de winkel met mijn moeder. Op zoek naar één bepaald product kon ik mijn geluk niet op: dé scrub die ik zo graag wilde hebben, was in de aanbieding! Naast de scrub kocht ik ook nog enkele andere producten die op mijn verlanglijstje stonden.

Vanilla Bliss zeeppompje

The Body Shop Vanilla Bliss soap pump.

Toen ik The Body Shop voor het eerst bezocht, was het bijna kerst. De kerstcollectie was dus ook volop aanwezig in de winkel. Gezien ik een zwak heb voor limited editions ging ik al snel eens snuffelen tussen de kerstcollectie. De gember-lijn kon me niet bekoren en ook de kunstmatige zoete geur van de cranberry producten stonden me niet aan. De zoete warme geur van de vanille reeks rook daarentegen wel heel erg lekker. Hier wilde ik wel iets van hebben! Ik had helaas op die eerste avond weinig geld bij me, dus kocht ik enkel een lippenbalsem van de Vanilla Bliss-lijn.

Na het ruiken aan wat producten, had ik mijn zinnen gezet op een zeeppompje met de Vanilla Bliss-geur. Die rook zo lekker. Ik bleef er aan terugdenken. Toen ik met mijn moeder The Body Shop bezocht, moest ik dit zeeppompje dan ook hebben. Het was inmiddels voorjaar en de kerstcollectie was al uit de winkel verdwenen. Maar gelukkig wist de kassière nog zo’n zeeppompje te staan in het magazijn. Ze verontschuldigde zich nog dat ze geen compleet setje (het zeeppompje met een handcrème pompje in een houder) meer had, maar ik was allang blij dat ze het zeeppompje nog had. Mmm, zo’n lekker zoete en warme geur!

Passievrucht douchegel

 The Body Shop passion fruit shower gel.

Mmm onmiskenbare geur van passievrucht! Heel erg zoet en tropisch. Het doet me denken aan een tropisch waterijsje. De blauwe groene kleur van de douchegel is niet wat ik als kleur had verwacht, maar het oogt wel als een donkere tropische kleur blauw. “Laguna blue.” In gebruik is het een gewone douchegel, niet erg bijzonder, maar die geur! Yup, je waant je in een tropisch regenwoud. Heel zomers!

Bosbessen douchegel

The Body Shop blueberry shower gel.

Blueberries!! Hihi. ^.^ Wie de shoplog van mijn verjaardag als eens gelezen had, kon nu weten dat ik echt dol ben op bosbessen. Zo lekker! Zo ook deze douchegel. Je ruikt de bosbessen heel duidelijk en gelukkig is het geen kunstmatige geur. Het is wel zoet, zoals bosbessen zijn, maar minder zoet van geur dan de passievrucht douchegel. Wederom: het is een douchegel en is prettig in gebruik, maar niet bijzonder… Op de verrukkelijke bosbessengeur na dan!

Brazil Nut bodyscrub

The Body Shop Brazil Nut body scrub - closed lid.

Ahhhh…. MMMmmm… Die geur… *zweef*

Toen ik het deksel van dit potje draaide in de winkel, wist ik het… Dit potje moet ik hebben!

The Body Shop Brazil Nut body scrub - open lid.

Ik rook deze geur voor het eerst toen ik met die vriendin van me vlak voor kerst naar de speciale opening ging. Ik ging het hele rek aan scrubs na. Stuk voor stuk rook ik aan de scrubs. Meerdere roken wel lekker. Sommige scrubs roken me wat te sterk of te zurig (ik ben niet zo’n fan van citrus geuren). Eigenlijk wat ongeïnteresseerd opende ik de pot van de Brazil Nut scrub. Een “noot-geur” leek me nu niet echt iets voor mij, maar… Ahhhh… Mmmm… Wauw wat rook dit lekker zwoel, zoet en warm en een beetje houtachtig. Heerlijk! Ik was totaal verrast en wist direct dat ik dit potje wilde hebben. Helaas… Me budget stond het totaal niet toe om een pot van €15 aan te schaffen. Ik moest het laten liggen, maar de scrub bleef in mijn hoofd rondspoken.

<Fast forward> Enkele maanden later kwam ik met mijn moeder in een klein winkeltje van The Body Shop en… Alsof het lot me gunstig gesteld was: de scrub was afgeprijsd! Voor €7,50 lag hij in de winkel. Daar kon ik hem natuurlijk onmogelijk voor laten liggen!

The Body Shop Brazil Nut body scrub - klodder.

De scrub heeft grove stukjes noot in het mengsel. Ik vind dit persoonlijk erg prettig. Ik wil de scrub goed kunnen voelen als ik ermee over mijn huid ga. Je voelt duidelijk structuurverschillen in de scrub. Van heel fijn tot heel grof.

The Body Shop Brazil Nut bodyscrub - uitgesmeerd.

Bij het uitsmeren merk je dat er een licht olielaagje op je huid ligt. Logisch, er zit natuurlijk olie in de scrub van de Braziliaanse noten. Na het afspoelen merk je dat je huid heerlijk glad en verzorgd aanvoelt en blijft er geen vettige laag achter van de olie uit de noten. Hierdoor heb je geen extra huidolie, bodymelk, -serum of –butter meer nodig, maar dat kan natuurlijk altijd nog naar wens worden toegevoegd. Heel prettig!

Colorglide Shine lipstick in 03 Pink Flash

The Body Shop Colorglide Shine lipstick in 03 Pink Flash - open lid.

Dit is een lipstick uit een oude collectie van The Body Shop die her en der nog verkrijgbaar is in de winkel. Naja, “verkrijgbaar”, want de collectie is uit 2012 en inmiddels vervangen door nieuwere lipsticks. De lipsticks zijn goed geseald verpakt, dus als je ze nog tegen komt in de winkel, hoef je niet bang te zijn dat ze aangesproken of uitgedroogd zijn.

The Body Shop Colorglide Shine lipstick in 03 Pink Flash - closed lid.

In winkelcentrum Woensel XL hadden ze nog een hele bak vol met deze lipsticks staan. Allemaal in de aanbieding. Laat ik nu net op zoek zijn naar meer lipsticks met felroze kleuren en er in deze bak nog genoeg liggen. Ideaal! De verpakking is simpel en klein met afgeronde kanten, maar door het metaal en de gele koperkleur aan de binnenkant doet de verpakking niet goedkoop aan. Ik ging dan ook voor de meest knallende roze kleur: 03 Pink Flash.

The Body Shop Colorglide Shine lipstick in 03 Pink Flash - applied.

De lipstick brengt niet dekkend aan, maar doordat hij aanvoelt als een lippenbalsem en de kleur wel op te bouwen is, vind ik dit absoluut niet erg. De lipstick geeft absoluut kleur af, ook met een dun verzorgend laagje, maar het ziet er meer uit als een verzorgende glans. Een oppepper. Ondanks dat ik hoopte op een dekkende felroze glanzende kleur, ben ik ook erg blij met dit type doorzichtig roze. Zo’n variant felroze lipstick had ik ook nog niet.

The Body Shop Colorglide Shine lipstick in 03 Pink Flash - opened lid.

De lipstick is heerlijk romig en zacht. Je voelt echt dat hij je lippen goed verzorgd. Hij bleef bij mij 2 uur goed zitten, maar een hapje of een drankje overleeft hij niet. Dat vind ik voor een lipstick als deze toch ruimschoots voldoende. Na 2 uur verwacht ik bij iedere romige “lippenbalsem-achtige” lipstick toch wel een keer te moeten bijwerken.

In de toekomst verwacht ik wel vaker nog producten van The Body Shop te kopen, maar erg vaak zal dit niet voorkomen. Daarvoor gaan de producten bij mij ook niet snel genoeg op. (Ik ben te zuinig met dit soort producten, haha!) Naar verwachting zal ik in de toekomst dan ook meer kijken naar de kleine reisverpakkingen. Die komen ten minste wel op… En ohhh… Wat zou ik toch graag een mini variant (of cadeauverpakking) willen zien van de Brazil Nut bodyscrub.