Quirinya's blog.

A+ A A-

Swarovski pen en potloden

Swarovski potloden met zakje

Sorry voor de late post vandaag! Maar dit heeft een reden...

Normaal maak ik mijn post voor 19:00 in de middag of de nacht ervoor, maar nu had ik op beide momenten geen tijd. Ook had ik het niet helemaal voorzien dat ik geen tijd zou hebben.

Wel heb ik vandaag maar liefst twee artikelen voor jullie!

Twee? Ik zie er maar eentje... Ja! Dat kan kloppen. Één van de twee artikelen is namelijk in het engels geschreven en kun je dus alleen vinden wanneer je de site op Amerika zet links-onderin op de website). Dit artikel zal morgen ook in het Nederlands verschijnen.

Het onderwerp van vandaag: een paar juweeltjes uit mijn pennenstash! Mijn Swarovski balpen en potloden.

Swarovski balpen

Swarovski balpen met fluwelen zakje.

Glinsterend van alle kanten! Betoverend mooi! Als je het mij vraagt... Toen ik hem zag in een winkeltje in Hasselt (België) was ik direct verkocht. Ik wilde nog even twijfelen over de kleur, maar na hem in mijn handen te hebben gehad, wist ik het zeker. Deze grijze met grijs-blauwe steentjes werd het!

Swarovski balpen details.

En toen gebeurde iets onverwachts... Mijn ouders boden aan om deze pen aan me cadeau te doen! :D Waanzinnig! Zoiets doen ze normaal nooit. De enige verklaring die ik dan ook kan vinden, is de gedachte dat mijn vader een pen geen nutteloos object vindt en het daar dan wel voor over heeft.

Fluwelen zakje voor de Swarovski balpen.

De volledige naam van de pen is "Crystalline Lady Ballpoint Pen Silver Pearl, Indian Sapphire". Hij kostte mijn ouders 20 euro (ja, dat is geloof ik goedkoper dan hij elders doorgaans te vinden is) en hij werd meegegeven in een prachtig fluwelen zakje met trekkoortjes. In dit zakje laat ik hem dan ook netjes zitten.

Swarovski potloden

De drie Swarovski potloden.

Deze potloden komen stuk voor stuk uit Innsbruck (Oostenrijk). Waar de grote officiële Swarovski winkel met "Kristallwelten" (kristal werelden) zit. Ook enkel en alleen daar kun je deze potloden kopen.

In goedkope 1-euro-winkeltjes kun je vaak ook dit soort potloden vinden en ik heb er zelf ook een aantal gekocht. Helaas... Geen van allen kunnen ze tippen aan de echte swarovski potloden. Het steentje valt er bij de goedkope namaak al snel af en je ziet vaak lijmresten en ook dat de onderkant een reflecterend plakkertje is.

Deze echte potloden zijn in twee verschillende modellen, tot nu toe (naar mijn weten ook), uitgekomen.

Het oude model heeft een klein bol facetgeslepen steentje op het uiteinde van het potlood. Ze kwamen in alle kleuren van de regenboog.

Swarovski poloden eindjes.

Het nieuwe model heeft een heus facetgeslepen staafje van Swarovski kristal op het uiteinde van het potlood zitten. Een behoorlijk groot steentje en dat is zeker een prachtige eyecatcher!

De potloden zijn wederom in zeer veel verschillende kleuren uitgekomen. Helaas, toen mijn ouders de kans kregen om deze voor mij te halen, waren de meeste kleuren uitverkocht. Maar ik mag zeker niet ontevreden zijn! :D Ze brachten er drie stuks mee en ze zien er prachtig uit.

Uiteraard hoop ik nog meer van deze potloden te bemachtigen. Toch maar eens denken aan het boeken van een vakantie naar Tirol!