Quirinya's blog.

A+ A A-

Gundam Wing modellen

Beide Gundam modellen.

De conclusie van vandaag zou toch wel moeten zijn dat ik in het weekend de blogposts pas om 21:00 uur online zet, anders dan 19:00 uur op werkdagen. In het weekend ben ik toch meer weg van huis en zeker met de late zaterdagavonden is het niet makkelijk om de blogposts voor 19:00 uur online te hebben.

Het artikel van vandaag gaat over twee plastic poppetjes in mijn kamer. De modellen zijn van verreweg mijn meest favoriete anime! Dat moet toch nog altijd wel Mobile Suit Gundam Wing zijn. Het is een mecha anime met veel verhaal en het was de eerste anime die ik persoonlijk echt geweldig vond!

Het was zelfs bijna een verslaving. Toen ik zo'n 14 tot 16 jaar oud was, kon ik mij met niets anders bezighouden dan met het verzamelen van alles wat maar met Gundam Wing te maken had. Voornamelijk digitale dingen, gezien er in de lokale winkels vrijwel niets te vinden was van Gundam Wing merchandise. Zelfs in de grote steden was dit moeilijk te vinden!

Toen ik 14 was, kreeg ik van mijn moeder te horen dat ze een bouwpakket van een plastic Gundam modelletje had gevonden. Yes! Eindelijk!

Mobile Suit: XXXG-01S Shenlong Gundam

Beide modellen op de stereo.

Beter bekend als "Nataku:  in de anime. Dit is de Gundam die gebruikt werd door een personage genaamd: Wufei. Het is niet mijn favoriete Gundam, noch mijn favoriete Gundam personage, maar hé...! Liever dit model dan helemaal geen enkel Gundam model in mijn bezit te hebben. :D

Beide modellen op de stereo.

Mijn moeder kocht dit voor me en ik was zo blij als een kind. Een nog kleiner kind dan wel te verstaan! Ik genoot echt van de uren die ik spendeerde om het plastic model in elkaar te zetten.

Het is nu bijna 10 jaar geleden en het in elkaar gezette model staat nog altijd in mijn kamer. Boven op mijn stereo set. Ook al heeft mijn moeder al enkele pogingen gewaagd tot het verwijderen van het model van mijn kamer... Ik plaatste het altijd weer terug, waar-ie thuis hoort!

Mobile Suit: XXXG-01W Wing Gundam

Beide modellen op de stereo.

Beter bekend als "Wing Zero" in de anime. Dit is de Gundam die gebruikt wordt door het personage genaamd "Heero Yuy". Het is wederom niet mijn favoriet, maar wat zou dat...? Ieder extra Gundam Wing model is welkom!

Beide modellen op de stereo.

Dit model heb ik van mijn ouders samen gekregen met kerst toen ik 14 jaar oud was. Het was een geweldige totale verrassing! Ik en mijn broertje zagen het absoluut niet aankomen. Mijn broertje ook niet...? Nee, dat klopt en ook hij kreeg een bouwpakket cadeau. Hetzelfde model weliswaar, maar dat mocht de pret zeker niet drukken! Natuurlijk, twee verschillende modellen was helemaal fantastisch geweest... Dan had ik zijn model stiekem in kunnen lijven als hij even niet oplette. Muahahaha! Maar eerlijk is eerlijk: ook hiermee was ik dolgelukkig!

Beide modellen op de stereo.

Dit Wing Zero model staat nu ook op mijn stereo set op mijn kamer. Hij is beduidend groter dan het Shenlong model en staat dan ook achter het kleinere modelletje. Als een soort bodyguard. Helaas overschaduwd hij het Shenlong model totaal. Het model is namelijk ook veel gedetailleerder dan de Shenlong. Deze Wing Zero heeft zelfs de mogelijkheid om omgebouwd te worden naar een vliegmodus! Welke ik werkelijk nooit gebruik... :x

Met ieder model met gedetailleerde kleine onderdelen komt helaas ook vaak het gevolg dat ze stukjes beginnen te missen. Beide modellen hebben één klein onderdeeltje verloren. Het Shenlong model mist een soort stuk "oor" en het Wing Zero model mist zijn hoofdtooi. Ik vermoed dat de stukken zijn verdwenen in de stofzuiger. Heel erg jammer, maar ik weiger de modellen weg te doen om die paar missende onderdelen.

Ooit hoop ik nog meer modellen van deze anime te vinden. Vooral de Gundam "Deathscythe" staat boven aan mijn lijstje. Dat is echt het ene model dat ik nu super graag zou willen bemachtigen. Hopelijk kom ik dat model nog ooit eens tegen.