Quirinya's blog.

A+ A A-

Geinige kantoorartikelen in mijn kamer

Plakbandhouder op mijn bureau.

Kantoorartikelen... Wat suf en saai...

Nee, hoor! Zeker niet!

Tegenwoordig heb je voor bijna alle kantoorartikelen wel een grappige of speelse variant om de boel een beetje op te vrolijken. Ik ben er zelf dol op om mijn kamer vrolijk te houden en lekker druk. Sommigen kunnen zich beter concentreren in een kamer die saai wit en grauw grijs is, maar ik vind het prettig om juist een kleurrijke omgeving om mij heen te hebben. Wanneer ik moet werken in een ruimte waar weinig kleur in te vinden is, dan voel ik mij ongemakkelijk en ongeïnspireerd en ga ik juist zoeken naar allerlei dingen om mijn geest te prikkelen. Ik doe dan van alles, maar niet het werk dat ik zou moeten doen.

Vandaag laat ik jullie enkele geinige kantoorartikelen zien, die in mijn kamer terug te vinden zijn.

Plakbandhouder

Plakbandrolhouder van Scotch.

Mijn houder voor mijn rol plakband is van het alom bekende plakband merk: Scotch.

Het is een hondje die voor zijn voerbak zit, maar dat had je denk ik al wel gezien! ;) Het was nog een enorme klus om deze te bemachtigen, want in de gewone winkel was hij niet of nauwelijks te vinden. Ja, of heel duur... Op het internet leken de prijzen mee te vallen, ware het niet dat de verzendkosten bij webshops voor kantoorartikelen ontzettend hoog zijn! Ca. 20 euro vond ik toch echt te prijzig voor een plastic plakbandhouder, dus ik besloot mijn zoektocht verder door te zetten. Uiteindelijk kon ik in België (Neerpelt, vlak over de grens met Nederland) toch slagen. Daar had ik een winkel gevonden met een webshop, waar ik de houder zonder verzendkosten kon bestellen en afhalen in de winkel. Voor mij ideaal! Toch wel een voordeel van dicht bij de grens wonen.

Er past een normale rol Scotch plakband in. Gezien veel merken de standaard formaten van de Scotch rollen aanhouden, passen ook veel goedkope modellen op deze houder. (Zoals je op de foto kunt zien: ik ben dan ook nog zo'n super-geek die zelfs het kartonnen achtergrondje wel leuk vond om erbij te houden. Zo kan het hondje lekker in het gras blijven zitten... eh wat? Haha!)

Nietmachine & co

Nietmachine & co.

Mijn nietmachine is een doorzichtige roze krokodil. Jaaaaaren geleden eens gekocht in de nabije speelgoedwinkel. Daar heb ik door de jaren heen nog enkele andere kleinigheidjes bij gehaald. Denk aan: gummen, potloden, pennen, enzovoort.

De zeehondenstempel die je op de foto hierboven zag, heb ik ooit van een vriendinnetje op de basisschool gekregen. Origineel hoort er nog een strandbal op de neus van de zeehond, maar die is al snel gesneuveld en nergens meer te bekennen.

Perforator en clips.

Daarnaast ben ik, zoals het formaat van de nietmachine al zou kunnen doen vermoeden, fan van kleine kantoorartikelen. Enorm veel dingen zijn mini! Zelfs mijn perforator is er eentje waar je maar één gaatje tegelijk mee kan perforeren. Het volstaat prima voor mij alleen, maar iemand anders zou er vast helemaal gek van worden. ^.^

Pennenhouder

Het vinden van een geschikt pennenbakje is echt een gruwelzoektocht... Ik vind niets echt leuk... Tot ik iets fatsoenlijks heb gevonden, gebruik ik maar even een "plaatshouder". Ook wel een geinig dingetje, hoor! Ik denk niet dat ik hem weg zou gooien als ik eenmaal een geschikt pennenbakje gevonden heb. De pennenhouder die ik nu gebruik, is een groene octopus, die tevens als puntenslijper kan dienen.

Mijn andere kantoorartikelen missen misschien nog wat "oomph!", of misschien vergeet ik er nu nog een paar, maar er komen vast nog meer artikelen bij! Wanneer er nieuwe bureaufrutsels bij komen, zal ik deze met jullie delen.