Quirinya's blog.

A+ A A-

Twee beren en een konijn

Twee beren en een konijn.

Nee, niet levende beren en ook geen levend konijn… Een stel super zachte schattige knuffels van de Build a Bear Workshop!

Twee full-size knuffelberen en een klein hangoorkonijntje. Het konijn is kant en klaar te vinden in de winkel, de beren moeten ter plekke worden gemaakt. Het is dan ook letterlijk een “bouw-een-beer werkplaats”! Je kiest een slappe knuffel uit die je leuk lijkt en dan kan de beleving beginnen…  

De workshop zelf

Raampje van de doos.

Bij de Build a Bear Workshop doen ze echt hun uiterste best om je een beleving te geven, wanneer je een beer laat maken. Ze trekken je echt mee in een verhaal om jouw gekozen slappe beer tot leven te wekken. Wat direct opvalt, is dat de mensen die er werken het toneelspel wel erg serieus nemen. Ze doen enorm hun best om jou te helpen en spelen de beleving zo enthousiast, dat je erin meegezogen wordt. Het gaat als volgt:

Build-a-bear Workshop tas.

Je brengt jouw slappe beer naar een grote machine toe. In deze machine draait de vulling voor de beer rond. Een medewerker uit de winkel zal dan aan je vragen of hij of zij je kan helpen, want het is niet de bedoeling dat je daar zelf je beer gaat vullen. En dan begint het…

“En… heb je al een naam bedacht?” Dit is één van de eerste vragen die ze je zullen stellen, terwijl ze de beer vullen. Ook vragen ze je of je de beer hard of zacht gevuld wilt hebben en of het een meisje of een jongen wordt. Later wordt nog duidelijk waarom! Als het vullen bijna klaar is, wordt je verzocht om een stoffen hart uit te kiezen voor je knuffel. Dan vertellen ze je dat je een wens moet doen voor je knuffel en deze wens vervolgens in je hart moet blazen. Dit stoffen hartje stop je vervolgens in de knuffel, in het gat (meestal op de rug van de knuffel) wat gebruikt werd om de knuffel te vullen. Daarna kun je nog kiezen voor geluid of zelfs een geurblokje voor in je knuffel. Ik houd daar niet van, dus bedankte ervoor. Hierna knippen ze een deel waarop een streepjescode staat van het kaartje van de beer af. Het afgeknipte stuk stoppen ze in de knuffel. Vervolgens trekken ze aan een touwtje dat simpelweg het ruggetje van de beer sluit en je knuffel is klaar.

Build-a-bear Workshop certificaat.

Aan de beer hangt nog altijd het kaartje waar een stuk van is afgeknipt om in de beer te stoppen, maar ook op het overgebleven kaartje staat dezelfde streepjescode. Hiermee ga je namelijk naar een computer in de winkel. Daar maar je een paspoort aan voor je beer. Ik meen het serieus! Een werkelijk paspoort voor je knuffel! In het paspoort komt de naam van de knuffel te staan, het geslacht (ja echt!) en jouw eigen gegevens als eigenaar van de knuffel. 

Build-a-bear Workshop grote kleding.

Naast dit alles rest je nog één ding om te doen om de beer een echte Build-a-Bear-beer te laten wezen: kleding uitzoeken! Verwachtte je veel knuffels tegen te komen in de winkel? Wacht maar tot je ziet hoe enorm veel kledingstukjes en accessoires de winkel heeft voor je beer. Van jurkjes tot pyjama’s, Star Wars verkleedkleding tot Marvel Superheroes spandexpakjes, Hello Kitty onderbroekjes tot rolschaatsen. Je kan het zo gek niet verzinnen of het bestaat voor je knuffel!

Hello Kitty onderbroekje.

Na het uitzoeken van wat kleertjes en accessoires, kun je jouw beer er alvast in kleden. Als je dan helemaal klaar bent met winkelen, loop je er mee naar de kassa. Bij de kassa krijg je een certificaat van echtheid voor je beer en een extra bewijs van aanschaf, mocht je de beer ooit eens mee willen nemen naar de winkel voor nieuwe kleertjes, of zo… Ook mag je wat gratis (wow, er is iets gratis!) strikjes uitkiezen voor je knuffel.

Build-a-bear Workshop kleine kleding.

Om vervolgens na het betalen je beer mee te nemen, krijg je een huisje voor je beer. Dit moet je eerst “open blazen”, om maar in de sfeer van de beleving te  blijven. Als dan je beer in de doos (in de vorm van een huisje) zit, is dat het einde van de beleving en kun je de winkel uit met je beer.

Koekhuisje.

Ik heb er zelf dus drie en de namen en looks wil ik graag even met je delen… 

Quirinya

Quirinya beer.

Ja, heus! Ik heb één van mijn beren naar mijn schermnaam vernoemd. Dit was mijn eerste duurdere echte beer. Een honing blonde beer, wat eigenlijk gewoon heel licht bruin is. Met een typisch Tirools dirndl jurkje, een zwart Heidi jurkje met edelweiβ bloemen erop en een roze schortje. Onder het jurkje heeft deze beer dan nog een roze Hello Kitty onderbroek aan en in de berenoortjes zwarte strikjes (om te matchen met het jurkje). Quirinya heb ik niet heel hard laten opvullen, ik wilde dat het echt een knuffelbeer werd. 

Tommy

Tommy beer.

Tommy is mijn tweede duurdere echt beer. Dit maal een witte beer die hard is opgevuld, om beter ergens rechtop neer te kunnen zetten.

Rendieren pyjama.

Hij heeft een kerstpyjama aan met daarop Rudolf het rendier en zijn rendiervrouwtje. Om zijn oortjes heb ik witte strikjes laten doen. Niet omdat de strikjes bij Tommy zouden passen, maar omdat deze juist ook wel leuk zouden staan op Quirinya (en als Nederlander sla je toch geen gratis strikjes af?).

Het hangoorkonijntje

Kerstkonijn.

Deze knuffel heeft geen naam en geen certificaat. Dat doen ze niet bij de kleine modellen. Wel is het een heel erg zacht en knuffelbaar konijntje. Ook voor de kleine knuffeltjes kun je kleertjes kopen en dat heb ik dan ook gedaan. Het konijntje heeft zelfs twee outfits. Één cheerleader pakje, bestaande uit een rokje, een topje en pompoms. Voor in de zomer. Ook heeft het konijntje een kerstpakje: een rood fluwelen jurkje met witte pluizige randen en een riempje. Bij dit kleine konijntje mocht ik wederom strikjes uitzoeken en gezien beide outfits (ik kocht eerst het kerstjurkje) rood zijn, koos ik voor rode strikjes. 

Cheerleaderkonijn.

Wie weet komen er in de toekomst nog wel meer knuffels bij, maar één ding is zeker: ik zal vooral voor de traditionele knuffelberen gaan. Deze blijven het leukste en meest tijdloos. Mocht ik er nog meer bij krijgen (alle knuffels waren cadeautjes, enkele kledingstukken heb ik zelf gekocht) of kopen, dan zal ik het jullie zeker vertellen!