Quirinya's blog.

A+ A A-

Warhammer 40k Dark Eldar Scourges

Vijf Scourges.

Mijn allereerste Warhammer 40k poppetjes!

Mijn maatje stelde voor om te beginnen met het beschilderen van Warhammer poppetjes. Hij wilde eerst weten of ik wel wist wat hij bedoelde. Maar natuurlijk weet ik dat! Ik kende het dan ook al van vroeger, toen ik nog vaker in de lokale speelgoedwinkel kwam. Ik ging vaak kijken bij de miniatuur treinen en de kleine huisjes, boompjes, dieren en mensen die je erbij kon plaatsen. Ook hebben ze er veel modelbouw modellen en attributen. Ik vond het prachtig, maar mijn ouders vonden het veel te duur om aan te schaffen. Ach ja…

Ik vertelde hem over de winkel en hij kon het eerst niet goed geloven, maar yup! Bij de speelgoedwinkel bij mij om de hoek verkopen ze de spulletjes van de Games Workshop! Wat een toeval!

Op naar de speelgoedwinkel om spulletjes te kopen om te beginnen met het beschilderen van de plastic modelletjes. Maar ja, dit was voor mij wel een eerste kennismaking met alles wat de Games Workshop te koop heeft. Ik had geen flauw idee welke soort ik moest kiezen. Nu was er maar één ding snel duidelijk: hij wilde modellen uit de Warhammer 40k reeks, dus om later met de plastic modellen te kunnen spelen, moest ik ook een ras kiezen uit die reeks.

Hij wist al welk ras hij wilde gaan spelen. De “Tyranids” leken hem het gaafste en deze spaart hij dan ook nog altijd. Ik stond daar maar wat te snuffelen tussen alle dozen. Duizelingwekkend hoeveel keuze er was in alleen al één enkel rek! Meer rekken waren er niet, maar dit rek stond wel bommetje vol. Na even zoeken vond ik wel hele gave modellen, maar oh god… Die prijzen! Ja, daar ging mijn hoofd wel even van tollen. Hij zei dat hij me een doos cadeau wilde doen, maar stelde wel een budget vast daarvoor.

Wat ik wel wist, na het snuffelen tussen alle dozen, was dat ik echt niet geïnteresseerd was in modellen die leken op de Space Marines. Modellen die vierkant waren en modellen die veel pantser aan hadden, die trokken mijn aandacht echt niet.

Dark Eldar Scourge - bird wing.

Uiteindelijk viel mij één doos op. Een best grote doos ook nog! Het is een set van vijf plastic figuren met hele grote vleugels. De Dark Eldar Scourges!

Het maakte mij weinig uit van welk ras ze waren. Deze wilde ik schilderen! Kijk die vleugels en de houdingen van de modellen. Ze stralen echt brute actie uit op een sierlijke wijze. Beetje vrouwelijk, maar hé! Ik ben dan ook een vrouw, dus dat mag. Ik keek wel nog even tussen de andere dozen, om te zien wat er zoal nog meer bij de Dark Eldar hoorde, en ik vond al enkele kleine doosjes met daarin modellen die mij wel aanstonden. Heel mooi! Dark Eldar werd vanaf dat moment de reeks die ik verzamel van Warhammer 40k.

Ruim twee jaar later heb ik ze al even beschilderd ten toon staan op een balk. Ik ben trots op mijn eerste modellen. Natuurlijk zal het langzaamaan beter gaan met het schilderen, maar ik vond mijn eerste modellen zeker geen slecht begin.

Dark Eldar Scourge - original colors.

De eerste Dark Eldar Scourge werd beschilderd met de kleuren die op de doos aangegeven werden om het voorbeeld van de doos na te maken. Dit kleurenschema was niet helemaal mijn ding en voor de volgende scourge wilde ik dan ook wel iets anders proberen.

Dark Eldar Scourge - white, red, bronze.

Mijn tweede scourge besloot ik te maken met wat kleuren die ik toen voor handen had, omdat mijn maatje ze voor zijn Tyranids nodig had. Het werd een wit-zilveren scourge met roodaccenten. Ik vond de verf niet erg prettig werken en ben dan ook nog altijd niet tevreden over het resultaat van dit tweede model dat ik beschilderde.

Dark Eldar Scourge - army green.

Mijn derde scourge werd gemaakt met een kleurenschema van “legergroen”. Dit schema en daarbij het paarse haar… Geweldig! Nog altijd vind ik dit de meest geslaagde scourge.

Dark Eldar Scourge - blue bat wings.

Mijn vierde Dark Eldar scourge is gemaakt met hoofdzakelijk blauw en rood. Verschrikkelijk als ik er naar terugkijk. Wat had ik in mijn hoofd gehaald? Het enige bijzondere aan deze scourge is mijn poging om (zonder het te weten) een heuse techniek te gebruiken op de vleugels. “Onderbelichting” noemde iemand het eens, omdat je de onderliggende aderen door de toplaag heen ziet komen. Tja, dat was wel de bedoeling, maar ik vind het effect niet erg goed gelukt.

Dark Eldar Scourge - bird inspiration.

De vijfde scourge heb ik erg lang over gedaan om te beschilderen. Zelfs om eraan te beginnen duurde lang. Ik wilde deze laatste beschilderen zoals een bepaalde vogel. Ik had een hele mooie vogel gevonden als inspiratie en heb die dan ook gebruikt om de scourge te beschilderen.

Ik ben hier wel blij met het eindresultaat en weet nu ook dat ik door het langzaamaan te doen, er ook veel meer plezier in heb om het te beschilderen. In dit model zit al een hoop meer techniek dan in de andere scourges. Veel effecten en ontzettend veel kleur. Toch wel iets om als zesde model (er kwam nog iets tussendoor) trots op te zijn!

Dark Eldar Scourge - blue, red.

Stiekem denk ik eraan om nog eens zo’n doos te kopen met dezelfde modellen. Gewoon om ze nog eens te kunnen beschilderen, maar dan met nieuwe kennis van schildertechnieken en nog meer oog voor detail. Mocht het zo ver komen, dan zal ik dit natuurlijk met jullie delen.

Voor nu staan ze prominent aanwezig op de plank en gezien mogen ze worden! :D