Quirinya's blog.

A+ A A-

Werk aan de wi... Website! - Deel II

Van schets naar eerste opzet voor de website.

En weer verder…!

Alweer bijna een jaar geleden besloot ik mijn website rigoreus te gaan aanpakken. Helaas lijkt het inmiddels meer op een uit de hand gelopen ‘help-mijn-man-is-klusser’-project.

Ik was er redelijk snel uit hoe ik de website eruit wilde laten zien. Ook wist ik in grove lijnen wat ik wilde laten zien op de website. Toch ontbreekt ieder spoor van enige inhoud op de website. Ik kan maar moeizaam beslissen wat ik wel en wat ik niet wil laten zien.

Een struikelblok bij het uitzoeken van wat ik wil laten zien op de website, is dat ik niet bij iedere vaardigheid die ik bezit ook een concreet voorbeeld heb dat aantoont dat ik die vaardigheid bezit.

Natuurlijk… Ik realiseer mij dat ik ook voorbeelden kan maken om die vaardigheden te tonen. Echter gaat daar ook veel werk in zitten en - mezelf kennende - kom ik dan inspiratie te kort om iets te kunnen maken.

De perfectionist in me komt op zo’n moment naar boven. Zelfs zonder inhoud op de website wil ik het liefste ieder detail vooraf al perfect afstemmen op de mogelijke inhoud.
Zodoende ben ik nu bezig met het bepalen van de elementen op de website en welke styling ik daaraan mee wil geven.

Tevens moet de website ook responsive zijn. Anders kan tegenwoordig echt niet meer.
Dit moet nog volledig gebeuren, dus: werk aan de website!

Nu hoor ik je denken: “had je niet gewoon een template kunnen pakken en die gebruiken?”

Ja en Nee.

Ik beschouw de website tevens als mijn oefenruimte. Om mijn kennis bij te houden en bij te spijkeren om up-to-date te houden.
Websites op basis van een CMS bewaar ik voor klanten, mijn blog en mijn portfolio. Zo kan ik ondertussen leren van mijn eigen webomgeving.

Doordat ik zelf mijn homepage (en enkele andere pagina’s) bouw, duurt alles wel wat langer. Tegelijk zal het een project zijn dat nooit afkomt. De wereld van webdesign staat immers niet stil.

Gezien ik momenteel op zoek ben naar een betaalde baan, heb ik besloten om op de about-pagina grotendeels mijn CV te plaatsen. Mijn persoonlijke gegevens heb ik er wel weggehaald. Die heb ik liever niet rondslingeren op het internet. ;)
In de komende weken zul je mijn homepage kunnen zien veranderen. Ik ben zelf ook erg benieuwd wat ik ervan ga maken. Wordt vervolgd!