Quirinya's blog.

A+ A A-

Werk aan de wi... Website! - Deel I

Website van oud naar schets.

Wie ooit mijn blog heeft bezocht, zal dit waarschijnlijk niet hebben gedaan vanaf de moederpagina. Gelukkig maar! Die pagina is niet om aan te zien. Niet modern, niet responsive, verouderd en al helemaal niet representatief. Tijd om er dus werk in te steken om er wel een moderne pagina van te maken.

De oude website

Oude website

“De huiskamer” diende ooit als inspiratie voor deze homepage. Een muur met een foeilelijk behangetje en wat schilderijtjes om een deel van mijn portfolio in te kunnen tonen.

Bah bah… Wat heb ik toch ooit bedacht?! Ik vind het zelf namelijk helemaal niet mooi en ook niet bij mij passen.

Al sinds eind 2011 staat deze website zo live en bij gebrek aan inspiratie voor een nieuwe website, heb ik het zo maar gelaten. Ik was sindsdien ook druk bezig met andere dingen en had weinig tijd over voor mijzelf. Nu, vier jaar later, heb ik zin gekregen om de website aan te passen. Maar hoe de website er dan uit moet komen te zien? Eerst maar even wat ideeën opdoen.

Inspiratie zoeken

<img />

Ik ben zelf mijn slechtste klant. Ik weet niet wat ik wil en waar ik iets een uur geleden nog prachtig vond, vind ik het nu alweer saai of toch niet zo bij me passen.

Om te voorkomen dat ik eindeloos door ga, zonder een regeltje code te schrijven, heb ik besloten om gericht op zoek te gaan naar inspiratie en de elementen die ik wil gebruiken goed te documenteren.

De nieuwe website

De nieuwe website is nog onder ontwikkeling. Het werd echt tijd voor iets nieuws en iets fris. Een website waarmee ik weer voor de dag kan komen.

Gezien de homepagina niet gauw van vormgeving of inhoud zal veranderen, heb ik besloten om daar geen CMS (bijvoorbeeld Joomla of Wordpress) voor te gebruiken, maar alleen voor twee onderliggende pagina’s waar wel de inhoud regelmatig op kan wijzigen.

Wordt vervolgd!