Quirinya's blog.

A+ A A-

Droomvakantieplekken

Mount Fuji, foto by Kimura2.

Waar ik graag naar op vakantie zou willen gaan.

In mijn oud & nieuwjaarsblogpost schreef ik dat ik graag weer eens op vakantie zou willen. Daarbij noemde ik Oostenrijk en “een tropisch eiland” als mogelijke bestemmingen. Toch heb ik wel enkele bestemmingen op mijn verlanglijstje staan waar ik dolgraag eens heen zou willen in de toekomst. Vandaag, in deze blogpost, deel ik met jullie mijn droombestemmingen die ik ooit hoop te bezoeken.

In een blogpost van juli vertelde ik over twee dingen die ik nog nooit gedaan heb. Vliegen met het vliegtuig is één van die dingen. Voor de grotere bestemmingen die ik graag eens zou willen bezoeken, zal ik toch echt eens in een vliegding moeten stappen om er te komen.

Amerika

Verenigde Staten op wereldbol.

Goh, wie wil er niet eens geweest zijn? De welbekende steden New York en Los Angeles staan erg hoog op mijn lijstje om eens te willen bezoeken. Met daarbij dan ook een roadtrip met een camper om de binnenlanden buiten de stad te verkennen. Ik heb nog niet echt een concreet idee waar ik op af zou willen met een camper in Amerika, maar het lijkt me een gave ervaring om zonder vaste bestemming rond te trekken in zo’n camper. Een klein avontuurtje.

Naast de “niet concrete roadtrip” staat er iets op mijn lijstje dat weldegelijk aardig concreet is: Skeeleren over de boulevard langs het strand van Los Angeles. Ahh… *dagdroom* Dit staat al zo lang op mijn wishlist. Het zou zo mooi zijn als dit eens werkelijkheid werd. Hoe deze droom ooit ontstaan is, weet ik niet meer. Ik weet wel dat ik het al vele jaren graag zou willen. Ik kan beter schaatsen dan ik kan skeeleren, dus het zal wel een hoop gestuntel worden, maar dat mag de pret niet drukken lijkt me. ;)

Azië

Azië op mijn wereldbol.

Al ruim 10 jaar is het een grote wens van mij om eens naar Azië op vakantie te gaan. Vooral om andere culturen en prachtige bouwwerken en het natuurschoon te zien. Zo zou ik graag eens de aparte en bijna buitenaardse gebieden van China willen zien en hun rijstvelden, maar ook Tibet en Nepal lijken me indrukwekkend.

Daarnaast staan er qua steden om te bezoeken maar één land in Azië op mijn verlanglijstje. Tokyo, Fuji, Kyoto en Osaka in Japan. Als ik dan Tokyo bezoek, zou ik ook graag Fuji bezoeken als het erin zou zitten en wanneer ik de kans krijg om Osaka te bezoeken, zou ik ook graag tijdens dezelfde reis Kyoto bezoeken.

Japan op wereldbol met Hello Kitty op de achtergrond.

Tokyo lijkt mij erg gaaf om te ervaren op het gebied van gaming, anime/manga, de j-pop cultuur en andere populaire dingen waar we in de rest van de wereld maar een beetje scheef naar kijken. Fuji daarentegen zou ik willen bezoeken om een rit naar Mount Fuji te nemen. Om de beroemdste en hoogste berg van Japan te aanschouwen en net als iedereen die de berg bezoekt, lekker cheezy, de berg mooi op de foto te zetten.

Voor wat meer oude japanse cultuur wil ik Osaka en Kyoto bezoeken. Bij Osaka ligt dan ook aan de rand van de stad de prachtige overblijfselen van een kasteel uit de 7e eeuw en andere bijzondere oude (soms zelfs nog bewoonde) gebouwen uit een tijd waarin Osaka het bloeiende hart van Japan was. Het lijkt me fantastisch om dit te kunnen bezoeken!

Om nog verder in de oude cultuur van Japan te duiken, kan voor wat mij betreft een bezoek aan Kyoto niet ontbreken. Mijn zijn historische gebouwen en geschiedenis aan bedrijvigheid is ook dit een stad die mij erg indrukwekkend lijkt om te ervaren. Met enig geluk is er zeer veel bewaard gebleven van de rijke historie van Kyoto, waardoor je daar echt de oude Japanse cultuur kan ervaren zoals deze al eeuwen bewaard is gebleven. Oude paleizen, tempels en tuinen zijn nog geheel intact. Oh… Wat lijkt me dit prachtig om te zien.

Oceanië

Oceanië op een wereldbol.

Van de steden in Azië gaan we naar de zusterstad van Osaka: Melbourne.

In Australië staat Sydney nou niet bepaald op #1 van mijn wenslijstje om te bezoeken. Geen idee waarom precies, het trekt me gewoon niet zo. Melbourne daarentegen lijkt me veel leuker. Gecombineerd met Geelong dan wel. Tropisch en gezellig. Waarom Geelong? Omdat een vriend van me die ik al zo’n 10 jaar ken, in Geelong woont en Geelong ligt niet ver van Melbourne af. Het staat al heel lang op de planning om elkaar eens op te zoeken, maar het komt er gewoon nooit van. Uiteindelijk vast wel eens… Ik ga er gewoon voor streven

Maar ik  blijf nog even bij Oceanië, want naast Australië ligt daar natuurlijk ook nog Indonesië. Wederom cultuurrijk met veel natuurschoon. Het lijkt me heel mooi om daar de oude tempels te bezoeken en een boottochtje te maken over een rivier waar allerlei marktkraampjes langs staan. Haha, zoiets beeld ik mij dan in… Ik wil het gewoon meemaken!

Kleinere plaatsen

Florence en Bergtesgaden op een map.

Naast de bovengenoemde steden en werelddelen zijn er nog enkele plekken binnen Europa die ik graag zou willen bezoeken. Deze Europese bestemmingen zijn prima te bereiken met de auto en mijn voorkeur zou dan ook uitgaan naar een autovakantie om deze plaatsen te bekijken.

Eerder had ik het onder het kopje “Azië” over Kyoto en nu wil ik het even hebben over haar zusterstad in Italië: Florence. Eigenlijke mede door een Anime die ik met veel bewondering heb bekeken, is mijn interesse in deze stad gegroeid. In Florence zijn enkele prachtige grote kunstwerken van zeer beroemde oude Italiaanse meesters te vinden. Zoals David van Michelangelo. Kunst vind ik van tijd tot tijd erg interessant. Met name oude kunst waar ontzettend veel tijd en moeite in is gestoken om het echt mogelijk te laten lijken. Ja… Dat wil ik heel erg graag eens zien.

In het uiterste zuidoosten van Duitsland ligt een prachtig klein gebied dat gerust het mooiste plekje van heel Duitsland genoemd mag worden! Ik heb het dan ook over het oude onderkomen van Hitler. De boef wist wel welke plek hij uitkoos om zijn zomers door te brengen: Bergtesgaden. Naast de wonderschone natuur, mag je (onder begeleiding van een gids en enkele kledingvoorschriften) ook het onderkomen en de bunkers van Hitler bezoeken. Het lijkt mij eigenlijk vooral leuk om eens te zien, verder heb ik er niet veel meer mee.

Zo zijn er vast nog meer mooie plekjes in Europa die ik nog nooit gezien heb. Ik kan dan ook niet wachten om op vakantie te gaan en deze bestemmingen te bezoeken! Uiteraard zal ik het met jullie delen wanneer ik ooit eens een of meerdere van deze plaatsen mag bezoek.