Quirinya's blog.

A+ A A-

Waarmee ik aan mijn blog werk

Bezig aan mijn blog.

Op een dagelijkse basis werk ik met een verschillend aantal apparaten en andere voorwerpen om mijn blog te schrijven, te editen en voor te bereiden. 

Mede door mijn ICT achtergrond is het hebben van veel apparaten een soort van hobby. Het uitzoeken van de apparaten is dan ook een even een klusje, want ik ben best kieskeurig als het op gadgets aankomt.

Laptop

Laptop dicht.

Mijn laptop komt van bto.eu en is deels door mijzelf samengesteld. BTO staat voor “Build To Order”. 

Op de website heb ik zelf de laptop samengesteld met de dingen die ik er zeker in wilde hebben. Mijn vader heeft de laptop bij iemand besteld waarmee hij goed contact had. Zij hebben nog enkele aanpassingen gemaakt aan de bestelling, want ze hadden een kleine verrassing! Enkele onderdelen in de laptop konden zij mij namelijk gratis of voor een veel kleiner vriendenprijsje geven. Dit scheelde een hele bult geld en ik ben ze er nog altijd enorm dankbaar voor!

Laptop staat uit.

Het type laptop is de BTO 15CL37. Het nummer “15” staat voor 15 inch. Groter zou ik mijn laptop niet willen hebben, want ik wil graag een handzaam formaat voor onderweg. Voor een groter scherm heb ik nog een PC staan. De laptop is helemaal zwart en er zit een “softtouch” laag over de gehele laptop, wat het een soort luxe gevoel geeft en een matzwarte stoere uitstraling.

Er zit een 80GB SSD in. Dit is voor mijn besturingsprogramma en enkele andere programma’s ruim voldoende en twee en een half jaar geleden waren SSD’s nog een stuk duurder dan hedendaags. Daarnaast zit er ook nog een 500GB hardeschijf in voor opslag. Een tweede generatie Intel core i7 processor (2820QM) en maar liefst 16GB aan ramgeheugen! DDR3 weliswaar. Van die 16GB was 8GB mij cadeau gedaan door de kennissen van mijn vader. Heel lief!

Laptop staat aan.

De videokaart was een juweeltje voor zijn tijd. Er zit namelijk een AMD 6990M in. Destijds de beste kaart die verkrijgbaar was op de markt. Om de één of andere reden geef ik in laptops altijd de voorkeur aan ATI videokaarten en in desktops dan weer NVIDIA kaarten.

Er zit geen CD speler meer in, omdat ik op die plek de SSD heb zitten (in een zogeheten “caddy”). Omdat ik dus geen CD speler in de laptop zelf heb zitten, gebruik ik een losse CD speler die ik kan aansluiten met een USB kabel.

Tablet

Tablet staat uit.

Als tablet gebruik ik een Microsoft Surface RT.

Bij deze tablet kocht ik ook een cover met ingebouwd toetsenbord, de type cover. In de winkel had ik ook de touch cover geprobeerd, maar dat is het nu echt niet voor mij 

Het is niet bepaald een lichtgewicht tablet, maar hij voelt wel zeer stevig en degelijk aan. De afwerking vind ik persoonlijk erg mooi. Niet te rond, maar juist wat meer vierkant en netjes afgewerkt.

De ingebouwde uitklapbare stand aan de achterkan is ideaal om de tablet neer te zetten en samen met de type cover te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de tablet eruit ziet als een kleine laptop.

Tablet staat aan.

Op de tablet is het Windows 8 RT besturingsprogramma geïnstalleerd bij aanschaf en inmiddels heeft hij een gratis upgrade gehad naar Windows 8.1 RT. Dit is niet het gewone Windows 8 besturingssysteem, maar een beperkte versie. Je kan er namelijk geen losse programma’s op installeren, maar wel programma’s (apps) uit de store erop installeren. Eigenlijk hoef je daarmee ook niet te klagen, want de store groeit iedere dag en tot nu toe heb ik echt overal erg fijne programma’s voor kunnen vinden. Zelfs enkele programma’s die ik dolgraag op mijn laptop met Windows 7 zou willen hebben, maar helaas, daarop kan dat dan weer niet. Het Microsoft Office 2013 pakket staat er al vooraf op geïnstalleerd. Ideaal!

De tablet is redelijk snel. Zeker in vergelijking met mijn moeders tablet van de Kruidvat. Wanneer je veel programma’s tegelijk open hebt staan kun je enige haperingen merken als je snel probeert te wisselen en verder werken. Het is wel minimaal, hoor! De grootste irritatiemomentjes die ik ooit heb gehad met de tablet, was wanneer ik zelf het verkeerde aanklikte en niet het geduld had om 2-3 seconden te wachten tot het programma klaar was met de handeling, maar meteen verder begon te klikken. Tja, ongeduldige en verwende ICT’er… Als je normaal even een diepe zucht slaakt en de tablet een seconde geeft om te reageren, werkt de tablet lekker vloeiend.

Smartphone

Mijn HTC One met Hello Kitty hanger.

Mijn telefoon is de HTC One. Duur ding, maar na 3 jaar sparen en altijd zuinig te zijn geweest op mijn oude telefoons, vond ik wel dat ik mijzelf mocht trakteren op dit prijzige speeltje!

Ik heb expres geen telefoon gepakt bij een nieuw abonnement. Dit zou in mijn geval erg ongunstig uitpakken, gezien ik nog een oud abonnement met onbeperkt internet en redelijk wat belminuten heb voor heel weinig geld. Mijn provider zei al “ja, maar het internet van nieuwe bundels is sneller”, maar ik gebruik thuis voornamelijk wifi en buiten de deur heb ik nooit enige moeite gehad met de snelheid. Sinds enkele maanden is de snelheid buitenshuis zelfs gratis omhooggegaan, dus ik heb niets te klagen. Heerlijk zo voor 19 euro per maand!

De HTC One is echt een high-end toestel met Android als besturingsprogramma. Het toestel draait met de laatste update op Android 4.4 en is razendsnel. Nooit enige problemen met het toestel.

Mijn vorige toestel was ook een HTC. Een Desire wel te verstaan. Wat in zijn tijd (3,5 tot 4 jaar geleden nu) ook een high-end toestel was.

Wat mij aan beide telefoons van HTC erg opvalt is dat ze ontzettend stevig zijn en goed tegen een stootje kunnen. Ook draaien ze vloeiend en komt er nooit enig probleem aan de hardware of de software.

Ik mag er dan 600 euro voor neer hebben geteld, deze smartphone is voor mij iedere cent waard geweest tot nu toe.

Camera

Camera staat aan.

De camera die ik gebruik voor al mijn foto’s is van Fujifilm. De Fujifilm Finepix F770EXR wel te verstaan. In de kleur: wit. Het is een digitale camera met maar liefst 20x optische zoom.

Camera scherm.

De camera schiet foto’s in 16 megapixels en laat je de foto’s bekijken op het 3 inch scherm. Maar de hoofdreden dat ik de camera koos is toch wel het EXR systeem (in combinatie met de 20x optische zoom dan). Het EXR systeem zorgt er namelijk voor je dat foto’s automatisch met de juiste settings en juiste belichting worden geschoten. Ook zorgt deze setting voor mooie foto’s zonder te flitsen bij weinig licht. Ideaal voor een nachtbraker als mijzelf!

Camera staat uit.

Er zit een gps functie op, om weer te geven waar de foto genomen is, maar deze heb ik werkelijk nog nooit gebruikt.

Randapparatuur

Cardreader voor mijn tablet.

Bij die grote apparaten gebruik ik ook nog enkele kleine hulpjes. Om dingen gemakkelijk mee te kunnen nemen en ieder apparaat ten alle tijden volledig te kunnen benutten. Om onderweg het SD kaartje van mijn camera uit te kunnen lezen op mijn tablet, heb ik een externe cardreader (met oprolbare USB kabel).

Opslagmedia.

Voor de tablet gebruik ik een micro SD kaartje om alles op te zetten wat ik onderweg wil gebruiken. Voor dit micro SD kaartje heb ik ook altijd een adapter bij zodat ik het kaartje ook in mijn laptop kan gebruiken.

Een andere vorm van opslag, voor grotere bestanden, is mijn 2,5 inch externe hardeschijf van 500GB. Deze is van het merk Lacie en heb ik ongeveer een jaar of anderhalf geleden op de kop getikt voor 35 euro!

Schrift en to-do-lijstje

To-do lijstje en schrift.

Wanneer ik even niet achter één van mijn apparaten zit, werk ik het liefste gewoon met pen en papier. Zo ook voor het maken van lijstjes om bij te houden wat ik nog moet doen voor de blog.