Quirinya's blog.

A+ A A-

Review: Teisseire Mix&Go

De drie soorten Mix&Go.

Dit is nu precies iets waar ik al jaren naar op zoek ben voor wanneer ik van de deur ben. Kleine verpakkingen siroop om toch iets anders te kunnen drinken dan enkel water, waar ik ook ben.

Teisseire is een merk waarvan ik sowieso de limonadesiropen al erg lekker vond. Dat ze nu met zo'n ideale oplossing komen, is echt geweldig!

Mini handleiding.

De Mix & Go siropen bestaan uit drie verschillende smaken en ze zitten allemaal in een ontzettend handige en mooie zwarte verpakking. De verpakking sluit met een klikdop en heeft een handige doseerkop die tevens lekken voorkomt. Heel handig om in je rugzak of zelfs handtas mee te nemen.

Aardbei & Framboos

Aardbei & Framboos.

Deze smaak is lichtroze van kleur en oogt het meest waterige van de drie soorten. De subtiele kleur van het gekleurde water zegt overigens niets over de smaak van deze siroop. De Mix & Go doet daadwerkelijk wat het beloofd: veel smaak met één kneepje in het spuitflaconnetje is genoeg.

Je moet er even een handigheid in vinden om te ontdekken welke hoeveelheid naar jouw smaak is, maar het is zelfs mogelijk om de smaak op te bouwen door héél kort te knijpen in de verpakking en zo meerdere korte straaltjes het water te laten kleuren.

De smaak van aardbei en framboos komt duidelijk naar voren. Ondanks dat deze smaak erg zoet is, proef je de aardbei wel heel erg duidelijk. Wat een aangename fruitige verrassing is! De framboos proef je wel, maar aardbei overheerst duidelijk.

Sinaasappel & Perzik

Sinaasappel & Perzik.

 Tropisch!

Mmm... Echt lekker op een zomerdag. Het blijft siroop, dus wederom is het drankje zoet. Ditmaal is het echter niet alleen fruitig zoet, je proeft ook echt een aangenaam fris zuurtje. Dat maakt het zo lekker tropisch.

Het water kleurt van deze siroop geel. Daarmee bedoel ik dan niet oranje-geel zoals sinaasappelsap of limoen-groen (wat mensen ook nog wel eens geel willen noemen). Nee... Echt boterbloem-geel.

Normaal vermeid ik vrijwel alle gele of oranje siropen, omdat er vaak banaan (in de tropische mix) in zit of omdat het naar sinaasappel-aanleng-limonade smaakt. Sinaasappel-ranja vind ik echter heel erg vies en chemisch smaken. Niet lekker... Maar deze... Echt wél lekker!

Je proeft de sinaasappel zoals in Orangina, verzacht door het zoete van de perzik. De perziksmaak blijft ook lekker lang hangen. Lekker.

Appel & Zwarte Bes

Appel & Zwarte Bes.

 Appelsap deluxe. Mierzoet en een fruitig zuurtje door de appel.

Deze smaak is eigenlijk altijd wel lekker als je van appelsap houdt. Wederom smaakt de siroop zoet, maar ditmaal ook vooral erg fruitig. Alsof je heuse appelsap zit te drinken.

Haha, ik denk dat het wel duidelijk is waar deze siroop voor het overgrote deel heen smaakt. Doordat de appelsmaak zo overheersend is vind ik de siroop persoonlijk de lekkerste. Ik houd wel van appelsap op zijn tijd en zeker als die goed koud is.

Toch proef je door de appelsap heen nog wel iets, maar als het niet op de verpakking had gestaan had ik niet geraden dat het zwarte bes is. De zwarte bes lijkt in dit geval vooral aanwezig te zijn als kleur. Het water wordt niet alleen gekleurd door de siroop, het wordt super paars! Een héél klein beetje is van deze siroop genoeg voor veel smaak en kleur in je glas water.

Alle drie siropen zijn erg lekker!