Quirinya's blog.

A+ A A-

Smoothie: appel, peer en peterselie

Smoothie met appel, peer en peterselie.

Mmmm smoothie! Erg lekker op zijn tijd en ook gezond.

Al enige tijd ben ik op zoek naar uitdagende recepten voor smoothies die je net wat extra's bieden dan wat fruit in een blender. Beetje van dit erin, snufje van dat... Soms levert dat verschrikkelijke drapjes op die verdwijnen in de gootsteen, maar toch zitten er ook wel ooit geslaagde recepten tussen. Eén van deze geslaagde recepten (al zeg ik het zelf) wil ik graag delen met jullie.

Een appel-peersmoothie met peterselie.

Ingrediënten

In deze smoothie zitten meer ingrediënten dan de bovengenoemde drie, maar die drie zijn wel de belangrijkste. Wat ik exact gebruikt heb, noem ik hieronder op...

Elstar appel en Doyenné du Commice peer.

Een Elstar appel en een Doyenné du Comice peer.

Peterselie.

Gevriesdroogde peterselie (bij gebrek aan verse...).

Melk.

Melk. Halfvolle melk in dit geval, al was mijn voorkeur uitgegaan naar karnemelk.

Met als extra toevoeging: honing. Ik vind dit zelf gewoon heel erg lekker, je kan het er ook uit laten. Je kan ook vanillesuiker toevoegen als je van heel zoet houdt.

Alle ingrediënten bij elkaar.

Gooi alles bij elkaar in de blender. De gevriesdroogde peterselie wordt door de melk weer vochtig en smaakt daardoor vervolgens weer als gewone peterselie. De appel en de peer heb ik geschild, omdat het dan een smooth-smoothie wordt en je geen scherpe schilletjes in je smoothie hebt.

De smoothie smaakt duidelijk naar appel en peer, lekker fris en fruitig! De peterselie zorgt voor een fris kruidige ondertoon, die wel zorgt voor een verrassende smaak, maar absoluut niet overheersend is. De honing maakt het geheel net wat zoeter.

Mmmmjammmm!