Quirinya's blog.

A+ A A-

Hoera! Quirinya's blog is 1 jaar

Quirinya's blog is 1 jaar!

Sinds vannacht (0:17 uur om precies te zijn) bestaat Quirinya's blog - mijn blog dus - één jaar. Goh... Dat dit alweer een jaar geleden is, valt maar nauwelijks te bevatten. Vandaag vertel ik jullie mijn meest opvallende dingen aan een jaar bloggen en mijn toekomstvisie voor de blog.

Ik startte de blog om te schrijven over wat dingen dingen te schrijven die ik leuk vind, zonder enige bijbedoelingen. Ik had ook niet verwacht dat er ook maar iemand op mijn blog zou kijken. Hah! Ik had niet eens door dat ik te vinden was op een zoekmachine. Toen ik voor het eerst opmerkte dat mijn artikelen bezocht waren door meer mensen dan ikzelf, was ik dan ook ontzettend verrast. Ik vond het leuk, eng, stiekem, spannend, moest er van blozen en vertelde er dolenthousiast twee vrienden over.

Grenzeloos bezocht

Doordat ik merkte dat er toch mensen op mijn blog terecht kwamen, besloot ik eens te kijken of ik kon zien uit welke landen deze mensen kwamen. Wat schetste mijn verbazing? Van over de hele wereld wordt mijn blog gevonden en bekeken. Echt heel maf!

Uit Europa waren dit: Nederland (niet verrassend), België (ook niet echt verrassend), Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Groot Brittannië, Luxemburg en Zweden. Op zich niet zo heel vreemd dat mensen uit andere Europese landen mijn blog wisten te bereiken. Wel vond ik het heel apart om landen buiten Europa aan te treffen op mijn blog. Zo vonden uit Noord Amerika mensen uit de VS en Canada mijn blog en uit Zuid Amerika werd mijn blog meermaals bezocht door mensen uit Brazilië, Chili en Suriname. Oké, die laatste was niet helemaal verrassend, want in Suriname wordt Nederlands gesproken en een speciaal iemand in mijn leven was daar op vakantie en bekeek ook vanuit daar mijn blog.

Azië op mijn wereldbol.

Daarnaast waren ook de drie andere werelddelen terug te vinden op mijn blog. Uit Afrika kreeg ik bezoek van mensen uit Zuid Afrika en nabij Afrika (maar in Azië) kreeg ik bezoek uit het Midden-Oosten van Saoedi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Een stukje verderop in Azië wisten ze mijn blog ook te vinden, namelijk in: China, India, Iran, Zuid Korea, Turkije en Tadzjikistan. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg was voor me, wisten ze mijn blog ook aan de andere kant van de wereld te vinden op het continent Oceanië. In Indonesië (ja, ik had het ook bij Azië kunnen benoemen), Nieuw Zeeland en Australië. Nou is ook Australië niet heel verrassend, want ook hier weet ik van minstens één bezoek dat het een vriend van mij is geweest die mijn blog bezocht.

Al met al wel leuk om mee te maken! Door deze wildgroei aan landen die mijn site bezoeken, gaat het bij mij toch wel kriebelen om meer blogposts in zowel Nederlands als Engels uit te brengen. Behalve dat er tijd in gaat zitten, is dit ook niet echt een probleem. Ik moet er maar eens werk van gaan maken!

Populaire blogposts

Furby verpakking.

Er is eigenlijk één blogpost die met kop en schouders boven de rest van de blogposts uitsteekt qua bezoeken. Dan reken ik wel even de Engelstalige versies mee, maar ook de Nederlandse staat aan kop: mijn blogpost over mijn twee furbies.

Teisseire Mix & Go

Die blogpost wordt op de voet gevolgd door mijn eerste review van een product. De Teisseire Mix & Go review. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet een enorme verrassing vond. Het product wordt niet heel vaak gereviewd op het internet, dus is de kans aanzienlijk dat iemand mijn blogpost erover vindt en leest.

Twee beren en een konijn.

De derde die ik nog wilde benoemen van de best bekeken/gelezen blogposts is mijn blogpost over mijn ervaring en hebbedingen van de Build a Bear Workshop. Deze sluit best goed aan bij de meest populaire blogpost over mijn Furbies. Ik vind het verrassend om te zien dat deze knuffelige blogposts het zo goed doen. Ik verwacht dan ook in de toekomst wel meer blogposts te schrijven die aansluiten op deze knuffeligheid. ^.^

 

Meer volgt spoedig! :) Druk dagje...