Quirinya's blog.

A+ A A-

Einde lente, begin zomer

Cappuccino.

Het is al maanden erg rustig op mijn blog. Dat wil niet zeggen dat ik stil heb gezeten.

Stage

Ik loop nog altijd stage in Eindhoven. Daar heb ik het ontzettend naar mijn zin. Geweldige collega's en een heerlijke sfeer! Daarover volgt nog een andere blogpost.

Blog

Ik heb nagedacht over de richting waarin ik mijn blog wil sturen.

Natuurlijk, mijn hobbies blijven een groot onderdeel van de blog, maar ik wil de blog ook meer gaan richten op mijn toekomst na het afstuderen.

Tot ik het papiertje in handen heb om af te studeren, richt ik mij voornamelijk op het verkrijgen van dat papiertje. Toch denk ik soms stiekem ook wel eens aan wat ik na het afstuderen wil gaan doen. Ik ben daar nog niet helemaal over uit. Ik waai vaak met alle winden mee en keuzes maken is nooit mijn sterkste kant geweest. Ik wil de ene dag iets, maar de volgende dag helemaal het tegenovergestelde. Ik moet eens rustig bij mijzelf nagaan wat ik echt wil en dit ook vastleggen. Ik ken mijzelf. Als ik iets niet opschrijf of vastleg op een andere manier, vergeet ik het echt.

Ik moet gaan bijhouden wat ik wil, maar ook wat ik niet wil. Opgesomd hoop ik daarmee op een plan voor de toekomst te komen.

Vakantie

Het is bijna zomer en iedereen begint weer te vragen of en waar ik op vakantie ga. Nou ben ik na mijn 18e al geen enkele zomer meer op vakantie geweest, dus blijf ik het steeds knap vinden dat ze raar opkijken als ik zeg dat ik niet op vakantie ga.

Joh... Heb wel wat anders (lees: afstuderen) aan mijn hoofd!

Ik kijk wel voor een vakantie zodra ik een baan en inkomsten heb. Dan kan ik mooi goedkoop buiten het seizoen op vakantie gaan.

Vision board

 Het begint net...

Ondertussen ben ik druk bezig met wat er moet gebeuren om af te kunnen studeren, maar denk ik ook na over "wat na het afstuderen?"

Al veel te lang ben ik bezig geweest met een eindeloze studie. Tijd voor werk en een ander leven!

Na me studie wil ik mij gaan richten op het uit huis gaan en werk vinden om dat te kunnen financieren. Daarnaast denk ik eraan om deeltijd mijn eigen bedrijfje op te richten. Mijn blog wil ik ook serieuzer aanpakken en wie weet kan ik dat combineren!

Ik wil dan ook graag binnenkort een vision board maken waar ik mijn doelen voor na de studie op afbeeld. Zo kan ik deze als motivatie poster ophangen in mijn kamer.

CV

Om werk te vinden zal ik natuurlijk ook extra werk moeten steken in mijn CV en mijn portfolio website. Ook hiervoor geldt echter dat mijn gedachten en ideeën alle kanten op vliegen en ik maar moeilijk keuzes kan maken.

Een mooie uitdaging om werk van te maken!

Niet alleen leer ik daar zelf wat van, maar de weg die ik afleg om keuzes te maken kan ik gebruiken als inspiratie om klanten te helpen bij het maken van keuzes.

Voor mijn CV is het niet alleen van belang om hem netjes op te stellen en representatief te maken, noch hem naadloos aansluiten op mijn portfolio, maar juist om hem aan te vullen met extra vaardigheden en studies.

Mijn neef(je) was hiervoor de inspiratiebron. Hij is namelijk eind mei vertrokken naar Duitsland om een maand daar te studeren. Dit doet hij omdat het mooi zal staan op zijn CV en om een nieuwe levenservaring op te doen. Ik vond het een prachtig idee en het maakt indruk op mij hoe goed hij alles rondom zijn studie uitstippelt om er na zijn studie profijt van te kunnen hebben.