Quirinya's blog.

A+ A A-

Update stage: week weet-ik-veel

In mijn vorige update over mijn stage zei ik al eens dat de weken flink door elkaar begonnen te lopen. Daar is geen verandering in gekomen. Wel is inmiddels duidelijk dat er een einde in zicht komt. Vandaag ben ik namelijk bij mijn stagebegeleider op school geweest om weer eens feedback te krijgen en vragen te stellen waar dit nog nodig was.

Gelukkig had hij zeker wat kritiekpuntjes voor mij en daarop dan feedback. Dat vind ik fijn om te krijgen, want daardoor weet ik waar ik sta met mijn verslag en of dat goed ontvangen wordt en waar ik nog flink aan moet werken.

Ik had inmiddels een kladversie van mijn stageverslag doorgestuurd. Dat enkele onderdelen niet volledig waren of zelfs geheel ontbraken, dat wist ik. Daar werd nu ook gelukkig geen punt van gemaakt.

De feedback was ontzettend prettig en to-the-point. Hij benadrukte nogmaals dat ik het doel van het verslag niet uit het oog moest verliezen en dat het goed zou zijn om overal bij ieder hoofdstuk een intro te plaatsen, met daarin de aanleiding (+doelstelling) van het onderzoek.

Andere feedback was om duidelijk te omschrijven waarom ik in mijn onderzoek stappen maak en waarvoor. Welk doel dienen deze stappen en waar leiden ze toe? Het voornaamste doel wordt nu bijvoorbeeld meer omschreven als: "Digibeten op een begrijpbare en uitdagende manier overhalen om hun website te bouwen en te onderhouden." Op deze zin kwam mijn stagebegeleider van school naar aanleiding van het lezen van mijn verslag. Ik ondervond dit ook wel, maar niet met de juiste bewoording. Dit voornaamste doel onderschrijft mijn bevindingen over het belang van het onboardingsproces voor de doelgroep van Swiftysite.

Meer feedback ging over de indeling van mijn onderzoeksverslag. Met daarbij een ontzettend goede tip waar ik zelf totaal overheen had gelezen: in het begin van het verslag stond de volgorde van het onderzoek niet in chronologische volgorde geschreven. Wat zeker verwarrend kan werken. Tevens was een inhoudsopgave zeker geen slecht idee (hoort er naar mijn mening ook bij), maar moest ik wel beter nadenken over de namen van de hoofdstukken. Helemaal mee eens!

Om het verslag nu tot een mooi geheel te maken, was de voornaamste tip om per hoofdstuk een inleiding tot het hoofdstuk te hebben en ieder hoofdstuk af te sluiten met een conclusie van het hoofdstuk. Tevens moet ik ervoor zorgen dat bij ieder stukje tekst het duidelijk is WAAROM ik dit stuk getypt heb en ik het belangrijk vind om mee te nemen in mijn onderzoeksverslag. Kort gezegd komt dan in iedere intro:

  • bevindingen CMS onderzoek
  • waarom ik dit hoofdstuk typ
  • wat ik ga doen in dit hoofdstuk
  • wat de reden is dat ik dit hoofdstuk typ
  • wat er concreet in het hoofdstuk zal staan.

Eventueel zou ik ook eens na kunnen denken over een herindeling, werd mij gezegd. Dit is echter niet geheel nodig, als maar duidelijk is hoe de hoofdstukken op elkaar aansluiten en wat er onderzocht is en waarom.

Mijn huidige indeling is niet in den beginne al uitgegaan van gamification. Ik was juist begonnen met het onderzoeken van bestaande CMS'en voor deze stage. Ook dat is een prima optie, maar zoals ik al een beetje aangaf: ik moet wel ervoor zorgen dat het een logisch verhaal wordt dat om een reden loopt zoals het loopt.

Het is nu nog het begin van de week... Ben benieuwd hoe ik ervoor sta aan het einde van de week. Ik houd jullie op de hoogte. Tevens verwacht ik deze week ook nog wat andere blogposts te kunnen maken. We zullen zien! ;)