Quirinya's blog.

A+ A A-

Nieuwe notitieboekjes

Beide notitieboekjes.

Straatarm! Dat is wat ik word als ik nog vaker de Bruna binnenloop. Iedere keer als ik daar kom dwaalt mijn blik af naar de notitieboeken. Ik ben dol op de notitieboeken met een harde kaft. In deze boeken heb je grote verschillen in kwaliteit en ik zoek dan ook altijd naar mooie exemplaren. Hier zit dan vaak ook wel een enorm prijskaartje aan vast, maar tot op zekere hoogte heb ik dat er wel voor over. Ik zoek sowieso vooral merkboekjes. Moleskine is helaas te prijzig voor me en tot mijn grote verdriet lijkt teNeues overal uit de schappen te verdwijnen.

Dutch Tiles

Dutch Tiles notitieboekje.

Dit notitieboekje heeft een oer-Hollandse print op de cover. De welbekende blauw-witte tegeltjes van Delfts aardewerk zijn onmiskenbaar. De afgebeelde tegeltjes komen uit de collectie van museum De Lakenhal in Leiden en museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het notitieboekje is uitgegeven door Bekking & Blitz uitgevers.

Dutch Tiles binnenin.

Binnenin vind je de werkelijke reden dat ik dit A5 notitieboekje kocht. Eerlijk is eerlijk, ik mag dan Nederlandse zijn, maar ik vind aan Delfts-blauw aardewerk dus echt niets aan. Het boekje bevatte echter een kleine vorm van een "must" voor mij: één kant is blanco en de andere zijde is gelinieerd.

Het A5 notitieboekje is een hardcover boekje en heeft 144 bladzijdes. Daarnaast heeft het een elastiek om het mooi gesloten te houden en achter in het boekje zit ook nog een envelop om iets kleins in te kunnen bewaren. Heel handig allemaal.

teNeues CoolNotes

teNeues CoolNotes Argyle blue-orange.

Een mooi en simpel klein notitieboekje, waarbij de schoonheid zit in de subliem afgewerkte eenvoud.

Mag het met zo'n zin dan even duidelijk wezen? Ik ben DOL op de notitieboekjes van teNeues!

Ze zijn er in allerlei leuke kleuren en aan de binnenkant van de kaft hebben sommigen ook een leuk design. Zo ook mijn nieuwste aanwinst.

Dit notitieboekje is hemelsblauw met oranje accenten. Aan de binnenkant van de kaft vindt je een ruitjes patroon net als bij mijn rode teNeues CoolNotes A5 boekje. Ditmaal is het een A6 formaat, want alle grotere waren helemaal uitverkocht en komen niet meer binnen bij mijn Bruna. :(

teNeues CoolNotes binnenin.

Ook dit boekje is een hardcover, maar in plaats van 144 telt dit boekje maar liefst 192 pagina's. Wederom is de ene helft blanco en de andere helft bevat gelinieerde pagina's. De voorste pagina biedt de mogelijkheid jouw persoonlijke gegevens erin te zetten. Zo kan jouw boekje naar je terug worden gestuurd, mocht je het kwijt raken.

Het hemelsblauwe notitieboekje heeft een oranje elastiek om het boekje dicht te houden. Tevens heeft het een oranje lint om tussen de pagina's in te leggen. Achter in het A6 boekje zit een klein envelopje voor losse notities. Dit envelopje heeft elastiek aan de zijkanten en rekt daardoor prettig mee. Een andere prettige bijkomstigheid zijn de afgeronde hoeken aan de open kant van het boekje.

Een algemene reden waardoor ik de boekjes van teNeues ook zo prettig vind: de pagina's zijn gemaakt van een papiersoort dat redelijk goed omgaat met vulpeninkt. Dat is toch wel erg prettig voor iemand die veel met vulpennen schrijft.

Hopelijk vind ik toch nog meer teNeues CoolNotes notitieboekjes (het liefste A5), want ik kan eigenlijk niet meer zonder.