Quirinya's blog.

A+ A A-

Dingen die ik nog nooit gedaan heb I

Disneytasje met kleinigheidjes.

Iedereen heeft ongetwijfeld iets nog nooit gedaan. Bij sommige dingen is dat ook maar goed ook! Door een wesp gestoken worden of je been breken... Lijkt mij echt verschrikkelijk. Dat zijn dan ook meteen twee dingen die ik gelukkig nooit heb hoeven meemaken zelf.

Natuurlijk zijn er ook hele normale dingen te bedenken die ik nog nooit gedaan heb. Twee "grote" dingen die de meesten... veruit de meesten, al wel eens gedaan hebben, maar ik nog nooit, wil ik vandaag met jullie delen.

Over het eerste onderwerp heb ik zitten wikken en wegen. Op het moment van schrijven is dit namelijk een beladen onderwerp. Toch heb ik besloten erover te schrijven, want juist nu sta je er meer bij stil dan ooit.

Ik heb het dan ook over vliegen.

Vliegen

Nee, natuurlijk niet uit mijzelf zoals in sprookjes, maar met een vliegtuig.

Zoals wellicht niemand ontgaan zal zijn, is er vorige week een verschrikkelijke ramp gebeurd. Rust zacht, lieve mensen uit MH17.

Dit beïnvloed mijn gevoel over vliegen toch wel een beetje. Altijd heb ik geloofd dat een vliegtuig veilig was als het eenmaal zo hoog in de lucht was. Nu zijn er helaas twee vliegtuigen met onschuldige burgers aan boord neergestort in één week tijd. (Rust zacht, Taiwanese mensen.) Ja, dat geeft mij toch wel rillingen!

Ondanks dat heb ik toch nog altijd kriebels om eens het vliegen mee te maken. Het lijkt mij erg spannend en ik zou graag eens wat andere landen en steden bezoeken waar ik met de auto niet makkelijk kan komen of geweest ben.

Waarom ik nog nooit gevlogen heb, is niet zo moeilijk om uit te leggen. Als kind heb ik dat nooit gedaan, omdat mijn moeder bang is om te vliegen. Toen de tijd aanbrak dat ik eventueel zonder mijn ouders kon gaan, was helaas het geld een probleem. Nu zou ik het in principe best kunnen betalen om een dagje Londen of zo te doen, maar dan zou ik toch liever net iets meer betalen en verder weg gaan. Echt vakantie. Daarnaast wil ik de eerste keer liever niet zonder een vriend of vriendin vliegen. Het is toch wel een beetje eng, hoor! Hopelijk komt het er toch eens van.

Disney

Het andere dat ik nog nooit gedaan heb, is... Disneyland bezoeken.

Ik bedoel nu die in Parijs, maar alle andere Disneyparken heb ik ook nog nooit bezocht.

Oh... Wat zou ik dat toch graag eens doen! Alle lichtjes, glitters, pracht en praal! Mijn oogjes gaan er helemaal dromerig van fonkelen...

Al als kind wilde ik er dolgraag eens heen, zoals zo veel kinderen natuurlijk. Helaas... Mijn ouders dachten daar heel anders over. Het bleef bij de Efteling en Bobbejaanland. Ook leuk, hoor! We zijn zelfs een enkele keer naar Phantasialand toe geweest, wat ik echt te gek vond.

Wat mijn wens om toch ooit eens naar Disneyland te gaan extra zuur deed aanvoelen, was het feit dat mijn ouders er wel samen heen zijn gegaan toen ik 15 of 16 jaar was. Au! Dat was echt niet leuk! Alsof dat nog niet erg genoeg was, kwamen ze lachend van Disney thuis met de volgende boodschap: "Het was best wel leuk, maar we vinden de Efteling leuker. We vinden jullie toch al wel te oud voor het park, het is echt voor kinderen. Wij gaan er dus niet nog eens heen." Boem! Dat sloeg even in als een bom. Echt een onaangename verrassing. Ik baal daar nog vaak van.

Tot op heden is het er nog altijd niet van gekomen (anders schreef ik dit ook niet in de rubriek "ik heb nog nooit", haha) en ik wil wel nog altijd heel erg graag naar één van de Disneyparken toe. Nu alleen nog iemand vinden die mee wil.

Dit waren twee dingen die ik nog nooit gedaan heb, maar wel graag zou willen doen. Zo zijn er nog veel meer dingen, maar er zijn ook dingen die ik dan ook niet zou willen doen. Die dingen vertel ik nog in latere blogposts in de rubriek "ik heb nog nooit".