Quirinya's blog.

A+ A A-

Rare dingen op de weg...

Maïsweg.

"Wat is dit nu weer voor een onderwerp?"

Haha! Ja, ik kan het mij heel goed voorstellen dat je dat nu denkt. Toch ben ik er van overtuigd dat ik jullie hier iets aparts kan vertellen. Dingen van vroeger, maar ook dingen die ik heb meegemaakt met mijn eigen rijbewijs op zak (sinds 7 juli 2007)! Alweer 7 jaar geleden, wat vliegt de tijd!

Er is een zekere aanleiding tot dit onderwerp. Natuurlijk! ^.^ Ik ga toch zeker niet zomaar zo'n willekeurig onderwerp aankaarten? Wat die aanleiding is, vertel ik je verderop in deze blogpost...

Iets wat we vast allemaal (ok! vooruit :P bijna allemaal) hebben meegemaakt, is het zien van een gebotste auto. Wie weet heb je het zelf meegemaakt? - Ik hoop van niet! Hoe dan ook... Het is geen aangenaam beeld om te zien.

Auto-ongelukken

Auto's op zijn kant in de sloot heb ik wel eens gezien, maar een veel erger geval was een auto op zijn kop in de sloot. Die laatste zou in een tekenfilm hilarisch zijn geweest. De voorste wielen draaide namelijk nog. Het ongeluk was dus nog maar net gebeurd.

Zo heb ik nog wel meer auto's op zijn kop gezien, maar ook doorgerolde auto's met meer en minder gelukkige inzittende. Als kind sta je daar nauwelijks bij stil, maar als volwassene weet je dat het gruwelijke momenten zijn.

Tegen bomen en zelfs tegen een lantaarnpaal vlak voor mijn huis heb ik gebotste auto's gezien. De auto die tegen de lantaarnpaal aangereden was, heb ik zelfs zien gebeuren! Gelukkig ging dat niet heel hard (de dame moest immers remmen voor het kruispunt (wat inmiddels een rotonde is) dat ze naderde. Het was een flauwe klap, de auto liep wel deuken op, maar zij gelukkig niet. Eenzijdig ongelukje.

Ok. Ongelukken. Maar dat is helaas niet zo vreemd op de weg. Neen, zeer zeker niet! Enkele dingen die wel wat merkwaardiger zijn die ik heb meegemaakt, ga ik je nu vertellen.

Ik begin even bij de eerste die ik mij nog kan herinneren bewust meegemaakt te hebben.

Onderweg naar Oostenrijk

Het was op een zaterdag ergens diep in de nacht. Ergens in de maand juli of augustus. Ik neig meer naar augustus, maar wat weet ik er nog precies van? Ik was 6 jaar! We vertrokken midden in de nacht (4 uur) naar Oostenrijk met een Mercedes bus die niet veel harder kon dan 100 km/u. We hadden die vroege uurtjes dan ook wel hard nodig! Ik denk dat we ongeveer één à anderhalf uur aan het rijden waren en ik was (tot groot ongenoegen van mijn ouders) klaarwakker! Hoe dan ook, het was pikkedonker en van wat ik mij nog kon herinneren reden we net langs fabrieken met ontiegelijk veel lampjes. Dat kan naar mijn weten maar één plek zijn geweest op dat tijdstip in de rit: Chemelot (zuid-Limburg).

Terwijl ik gefascineerd was door alle lampjes en lichtjes (ekstertje!) gebeurde er echter iets... Geheel onverwacht en indrukwekkend doemde er een muur van niet zeer, maar extreem dichte mist op! Geen idee waar dat vandaan kwam. Waarschijnlijk uit de fabrieken of anders wel een heel vreemd plots natuurverschijnsel.

Wat ik wel wist, was dat er "iets" goed mis was! Ik hoorde piepende banden overal om mij heen en ineens...

Rode lampjes!

Pap gaf een ruk aan het stuur en op goed geluk probeerde hij de bus naar de vluchtstrook te sturen. Pas toen de vangrail op een meter afstand zichtbaar werd, wisten we dat we goed stonden. Naja, "goed", want we stonden inmiddels met de neus van de auto richting die vangrail en dus letterlijk dwars op de vluchtstrook. Oef! Gelukkig hadden we de auto voor ons net ontweken.

Me vader heeft uiteindelijk de auto weer met zijn neus in de goede richting gezet en is stapvoets door gaan rijden om uit de mist te komen. Ook om eventuele ongelukken te voorkomen, natuurlijk. Zo'n 12 à 13 uur later kwamen we heelhuids aan in Falbeson (Oostenrijk). Notitie: slechtste hotel ooit op vakantie tot nu toe! Dus dat was ff pech hebben en erg frustrerend de eerste dag na zo'n lange reis.

Nee, geen "lelijke eendjes"

Eventjes fast-forward (versneld vooruit) in de tijd naar een ander voorval. Hierover kan ik een heel stuk korter zijn.

Enkele jaren geleden, ik denk dat ik 17 was, maar het kan al langer geleden zijn. We reden richting Dommelen (Valkenswaard) langs de landerijen. Ineens zien we een hoop ver voor ons uit op de weg liggen. We naderden best snel en de hoop leek te bewegen. Toch maar even goed afremmen dan... En wat schetste toen onze verbazing?

Er lag een eendenpaartje op de weg te paren. Zal wel lekker warm zijn geweest, dat asfalt! Het was in mijn beleving toen ook een warme dag. Als ik het mij goed herinner gingen we die dag nog naar de vrieswinkel op de Markt in Valkenswaard, die er al een lange tijd niet meer is. De eendjes schrokken nogal van ons. Oeps!

Goed... Genoeg over die paar opmerkelijke dingen op de weg, door naar waar dit artikel om geschreven werd...! Maïs.

Loslopende maïs

Ja, heus. Maïs.

Het is nu een jaar of twee geleden en (hoe toevallig) ook in de zomer. Ik zal zelf achter het stuur en de rest van het gezin zat ook in de auto. We waren ergens geweest waar het laat was geworden. Het was weer pikkedonker buiten en langs de weg waar ik reed stonden geen lantaarnpalen. Daarnaast kon je niet meer ver weg kijken, want er was een hoge muur van rijpe maïs aan je rechterzijde.

"Pas op!" ... Hoor ik mijn vader roepen als ik de auto voor mij op zijn rem zie trappen en hoe diezelfde auto een rare schijnbeweging maakt. "Zou er een beest overste..."

Maïs!!!

Meer tijd om zelfs mijn gedachten af te maken was er niet. Met een ontzettend harde ruk aan het stuur, maakte ik een ontwijkingsmanoeuvre voor een "loslopende maïs".

Rakelings scheerde de auto er langs af. Ik kon mijn ogen niet geloven! Zag ik dag nou goed?! Heb ik zojuist een maïsplant moeten ontwijken?!

Gelukkig zaten er drie ooggetuigen in de auto, anders had ik mijzelf niet eens geloofd. Ik had zojuist zowaar een rechtopstaande maïsplant ontweken. Gewoon midden op de rijbaan met kluit en al, daar stond het... Hoe bevat je zoiets?

Deze verhalen wilde ik graag met jullie delen, maar ook jullie verhalen hoor ik graag! Vertel jouw eigen verhaal dus gerust in de comments hieronder. Veilige reis toegewenst deze zomer!