Quirinya's blog.

A+ A A-

Mijn manga reeksen - Deel I

Manga plankje.

Manga!

Misschien ken je het wel, maar misschien ook niet? Manga is de Japanse vorm van stripboeken. Getekende verhalen met tekstwolkjes in het Japans zoals we ze vast wel kennen uit een werkelijk stripboek, de krant of een tijdschrift. Maar Manga heeft nog een andere eigenaardige eigenschap: je leest de boekjes van achter naar voren toe! Voor ons gevoel dan. Je bladert er in tegengestelde richting (van onze westerse boeken) doorheen. Voor mij als linkshandige komt dit stiekem wel goed uit! :x

Ik heb een aantal reeksen manga. Sommige daarvan zijn al compleet en sommige nog helemaal niet. Niet aan alle manga reeksen kan ik even gemakkelijk komen en soms is mijn budget voor manga gewoon even op en dan koop ik later de rest wel. Ook zijn er reeksen manga die ik cadeau heb gekregen, waarvan ik vervolgdelen nog niet gekocht heb. Helaas… Er zitten ook gevallen tussen waarvan het gewoon heel erg moeilijk is om aan andere delen te komen. Stiekem vind ik de zoektocht daarnaar toch wel erg leuk. ;) Vandaag laat ik een tweetal reeksen zien die ik al lang geleden kocht.

 

Chobits

Chobits boekje in het Duits.

Mijn allereerste manga was een Duitse vertaling van Chobits deel 1. Ik las al jaren een Duits tijdschrift over anime en manga, omdat ik wel veel anime keek, maar ik had nog nooit een manga gelezen. Ik wist helemaal niet waar ik de boekjes moest vinden. Tijdens een dagtripje naar Aachen kwam ik in een boekenwinkel puur toevallig een rek met manga tegen. Weliswaar alles in het Duits, maar hey… Als ik een Duits tijdschrift lees, kan er ook wel een Duitse manga bij! De Chobits reeks leek mij erg leuk en deze koos ik dan ook zonder enige twijfel uit. Al in de auto onderweg naar huis (wat maar iets meer dan een uurtje rijden is) las ik het boekje uit. Ik was er dolblij mee! Ik heb het daarna nog een paar keer doorgelezen, want tja… Ik had er maar eentje.

Enkele maanden later ging ik met wat klasgenoten van de middelbare school (havo 5) naar het van Abbemuseum in Eindhoven en na het museum mochten we zelf de stad in om te gaan shoppen. Ik liep met een groepje mee waarvan er meerdere wel hielden van anime en manga. Ze liepen richting een winkeltje, de Eppo, waar ik toch wel eens eerder was geweest. Ik was er nog nooit echt binnen geweest. Ik haalde er vroeger namelijk mijn broertje en een vriend van ons op, omdat ze daar pokémon en yu-gi-oh kaarten deden ruilen. Nu waren we daar echter om een heel andere reden: ze gingen manga halen! Oooooh! Ik keek mijn ogen uit! Helaas had ik toen maar erg weinig geld bij, dus ik ging met twee Gundam Wing posters naar huis.

Enige weken later ben ik met mijn broertje en een vriend van ons toch nog eens terug gegaan naar het winkeltje. En toen besloot ik de engelse reeks van Chobits aan te schaffen. Niet allemaal tegelijk, maar in de weken erna volgden toch alle boekjes al snel. Ik kreeg er geen genoeg van om het te lezen!

Chobits reeks.

Chobits gaat over robots die enigszins menselijk zijn vormgegeven en in vele gevallen ook enorm sexy. Ze doen veel werk voor je en volgen je overal waar je heen gaat. Deze manga reeks volgt in het specifiek de perikelen van een afgedankte robot die tussen het vuil gevonden wordt door haar nieuwe eigenaar Hideki. Chi, wordt ze genoemd door hem, omdat ze geen ander woord kan spreken. Hij is een nogal verlegen jongen en hij weet zich geen goede houding te geven tegenover de sexy verschijning en maffe sexy stuntelige acties van zijn chobit Chi. Dit zorgt voor hilarische gebeurtenissen! Chi heeft echter ook nog een duistere kant en daar wordt het verhaal nu echt spannend door… Chi mag dan werkelijk geen enkel nut meer hebben als menselijke computer, ze is enorm geavanceerd en speciaal. Hideki heeft er in ieder geval een enorme kluif aan!

Hellsing

Hellsing reeks.

Een anime serie waar ik al jaren graag naar keek, was Hellsing. Een vampier serie die alom bekend is. Het is een moderne serie met vooral veel actie. Heftige en bloederige actie! Gecombineerd met duistere humor. Het is een van die titels die je niet leest en kijkt omdat het over een vampier gaat, maar juist om de actie, het verhaal en de diepgaande karakters van de personages.

Het verhaal gaat over een geheime organisatie in Engeland die de koningin en het land moet verdedigen, maar dan wel vooral tegen de bovennatuurlijke monsters. De organisatie wordt bijgestaan door een speciale eenheid… “een”heid… Want tja, het enige echte wapen dat het agentschap Hellsing gebruikt is: Alucard. (Ja, dracula achterstevoren) Een doorgewinterde meedogenloze vampier die niet afhankelijk is van mensen en alles op zijn pad afmaakt. Uitgerust met een enorm geweer met speciale zilveren kogels en  duistere ongekende krachten is geen enkele uitdaging hem te veel. Zijn kracht en kennis gebruikt hij met veel humor, wanneer hij verwikkeld is in een vijandig speelkwartiertje met lugubere monsters. Alucard wordt bijgestaan door de butler des huizes : Walter. Eveneens een vampier die op zijn oude dag nog veel gemene trucjes achter de hand heeft. Walter is de butler van de eigenares van het agentschap: Sir Integra Hellsing. Deze dame is niet van haar stuk te brengen en voert een sterk staaltje diplomatiek uit. Zij kijkt zonder enige angst de dood in de ogen en weet wie ze wel en niet kan vertrouwen. Dit drietal gaat al vele jaren samen en aan het begin van de reeks wordt een vierde personage direct eraan toegevoegd als Alucards leerlinge: Victoria. Nadat soldate Victoria dodelijk gewond raakt, ziet Alucard meer in haar dan een hulpeloze opgegeven soldate. Hij besluit haar tot vampier te maken en als zijn leerlinge te gebruiken. De eigenwijze Victoria met een enorme voorgevel zorgt voor de nodige enigszins menselijke humor in deze manga reeks.

Manga kastje.

Dit waren mijn eerste twee manga reeksen, voor nu… Binnenkort volgt het volgende deel met wederom twee, of misschien wel drie manga reeksen om te laten zien. Dan vertel ik onder andere meer over een reeks die mij cadeau werd gedaan door mijn beste vriend: Love Hina.