Quirinya's blog.

A+ A A-

Verjaardagsblog, 25 jaar geworden!

Geboorte poster.

Hoera!

Vandaag ben ik om ongeveer half acht/kwart voor acht 's ochtends 25 jaar geworden. Om die reden komt deze blogpost dan ook vroeger online dan normaal.

Goh, een kwart eeuw... Dat is niet niks! Omdat het toch een soort mijlpaal is, heb ik besloten om 25 gebeurtenissen uit mijn leven op te noemen in deze blogpost. Beginnend bij nul en we gaan door tot en met 24 jaar! (Tja, wat mijn 25 jarige leeftijd me gaat brengen, weten we pas over een jaar...)

0

Geboren! Kijk hoe lief dit geboortekaartje is en wat voor een knoeperd mijn doopkaars is!

1

Ik kon al snel praten en mijn moeder praat nog vaak over hoe ik hele zinnen tegen haar sprak, toen. Oh! En ik werd een zusje! Mijn broertje Ben werd geboren.

2

Op deze leeftijd kon ik iets opmerkelijks, namelijk: auto's bij naam en merk herkennen in een vogelvlucht!

3

Ik kon nu fietsen zonder zijwieltjes. Ook maakte ik de boel onveilig, door bijvoorbeeld een pak melk op zijn kop naar mama te brengen.

4

Ik weet het nog goed... De ochtend dat ik vier werd kreeg ik mijn eerste step! Een roze step met paarse details.

5

Uit enthousiasme verklapte ik per ongeluk het geheime woord dat iemand moest raden in groep twee. De juf vond dat ik dat met opzet had gedaan en daarom moest ik voor het eerst in me leven, en tevens ook de laatste keer in me leven, voor straf in de hoek van het klaslokaal gaan staan.

6

Ik kreeg een speldje voor in mijn haar op mijn verjaardag. Het speldje was een grote blauwe strik met een wit kanten midden en in dat midden een plastic plaatje van een taart. Op die taart stonden zes kaarsjes en groot het cijfer zes. Vanaf dat moment besefte ik mij dat zes mijn lievelingsgetal is.

Voor mijn zesde verjaardag moest ik even een paar weken wachten op mijn cadeautje... Ik kreeg namelijk een hondje voor mijn verjaardag! :D Onze eerste hond, genaamd Zwabbertje. Een langharige teckel met epilepsie, maar wel een hele lieve hond!

7

Ik mocht een duurder jurkje en een hoed uitzoeken voor mijn communie, die twee weken na mijn achtste verjaardag  plaatsvond.

8

Mijn communie vond dus plaats, maar dat niet alleen! Ik kreeg voor mijn verjaardag ook eindelijk gaatjes voor oorbellen! Nog iedere dag reuze blij mee.

9

Mijn broertje vierde dit jaar zijn communie en wederom mocht ik een mooi jurkje uitzoeken. Ook werd aan zowel mij als mijn broertje verteld dat sinterklaas niet echt is (en dat wilde ik niet meteen geloven). Op deze leeftijd ben ik ook begonnen met saxofoon spelen.

10

Dubbele getallen! Ik was er zo trots op en noemde mijzelf al meteen een tiener. Ik mocht gaan spelen in het jeugdorkest van mijn dorp.

11

Eenmaal in groep acht aanbeland, waren de twee meiden die nog wel eens voor problemen zorgden tussen alle meiden op school, vertrokken naar andere scholen. Ik werd hartsvriendinnen met de klassenoudste en we trokken bijna dagelijks met elkaar op. Helaas moesten we op mijn elfde ook al afscheid nemen van ons lieve hondje Zwabbertje. Rust zacht, lieverd...

Ik kreeg met sinterklaas mijn eerste mobieltje, een lichtgroene telefoon met antenne van het merk Sagem.

12

Nog altijd goede vriendinnen met me hartsvriendin, maar helaas begon het contact te verwateren doordat we beide op andere scholen zaten. In de zomer, direct na onze vakantie in Wagrain, Oostenrijk, kregen we een nieuwe hond. Wederom "Zwabbertje" en hij is gelukkig nog altijd bij ons.

Aan het einde van groep acht deed ik net als iedereen de Cito-toets. Daarbij haalde ik een score van 548 van de 550. Niet slecht, vond ik zelf.

13

Ik maakte vrienden met twee meiden op school, waar ik niet bij in de klas zat.

14

Ik werd ontzettend ziek op vakantie. Het was buiten, in Duitsland, wel 40-42 graden overdag. Ik kreeg met moeite medicijnen mee, daar. Dan was ik ook nog stom genoeg om een hele fles goedkope zoete alcoholische drank (5%) achterover te werken. Niet slim als je ziek bent.

Ik begon steeds meer anime te kijken, vooral omdat Mobile Suit Gundam Wing iedere dag op tv kwam en ik wilde er meer en meer van zien, lezen en horen!

15

Voor het eerst in mijn leven begon ik met een online spel: Runescape. Ook begon ik wat te prutsen met Adobe Photoshop (heel fout, maar ik maakte daarin: gif animaties).

Op mijn 15e overleed ook mijn opa, van vaders kant. De enige opa die ik werkelijk gekend heb.

16

Ik speelde nu dagelijks Runescape en begon ook langzaam te snoepen van World of Warcraft. Terwijl ik had gezworen om daar nooit aan te beginnen en trouw te blijven aan Runescape.

17

Druk jaar! Eerste serieuzere vriendje. Examens op school en mede daardoor ook gestopt met het jeugdorkest. Fluitend door de examens heen gegaan en ben toen pas op zoek gegaan naar een HBO opleiding. Ik wist niet goed wat ik wilde. Mijn moeder vond toen de opleiding die ik min of meer nog altijd doe.

18

In negen dagen in totaal mijn rijbewijs gehaald, terwijl ik over mijn theorie wel twee keer deed. Stomme "mag dat?" vragen...! -.-

Ik ontmoette iemand speciaals op school en met hem ga ik nog altijd veel om.

19

Ik heb een jaar lang kunstschaatsen gedaan en was steeds vaker weg van huis met iemand speciaals.

20

Andere studie gekozen, mijn eerste studie was met RSI niet langer vol te houden.

Ik ging naar mijn eerste grote musical (meer een concert), namelijk: War of the Worlds (the musical)! Ik zal hier spoedig eens een artikel aan toewijden, want ik had samen met twee vrienden echt de meest geweldige plaatsen en daarmee ook een geweldige ervaring! Met dezelfde twee vrienden ging ik ook naar een concert van Deep Purple. Ook te gek!

21

Ik was 20 kilo afgevallen, maar begon mij ook steeds slechter te voelen (mentaal en lichamelijk). Ik at en dronk steeds minder, maar viel niet meer af. Uiteindelijk belandde ik met een uit de hand gelopen blaasontsteking en daarmee gepaard een urineweg-, nier- en darminfectie in het ziekenhuis. Ik had geen weerstand meer over. vanaf toen ben ik beter gaan letten op mijn lichaam.

22

Druk jaar met vanalles dat fout ging... Enorme ruzie met mijn (inmiddels ex) vriend. Geen stageplaats kunnen vinden... Gewoon veel pech dat jaar. *Zucht*.

Wel doe ik sindsdien tweemaal per week aan pilatus en yoga, heerlijk!

23

Stage gevonden! Wahoo! Eindelijk...

Maar ook eindelijk: na vijf jaar helemaal niet op vakantie te zijn geweest, ging ik dit jaar ineens twee keer op vakantie. Helaas waren beide vakanties een ramp. Tijdens de tweede vakantie werd ik in Trier zelfs bestolen van mijn beurs. Dag: rijbewijs, pinpas, OV-chipkaart en nog meer...

24

Ontzettend "single" jaar, maar heel erg vond ik dat niet. Ik moest mij concentreren op mijn studie! Daardoor heb ik ook al mijn vakken met succes afgerond, maar helaas zoek ik nog altijd een stageplaats om daarmee mijn studie af te kunnen sluiten. Ik had een stageplaats, maar door wat gedoe is die op het laatste moment in maart niet doorgegaan (en daar zat ik al sinds september op te wachten). Hopelijk spoedig beter...

En nu op naar een goed jaar op mijn 25ste!