Quirinya's blog.

A+ A A-

AH Moestuintje: Thijmen de tijm - het vervolg

Thijmen de tijm en het bosaardbeitje.

Op 25 februari 2015 schreef ik over Thijmen de tijm. Al meer dan een jaar geleden! Jemig... Nog altijd staat hij in mijn keuken. Heerlijk in het raam van ieder ochtendzonnetje te genieten. Deze week is de AH Moestuintjes actie weer begonnen bij Albert Heijn en ik zat al een week ongeduldig op mijn stoel te stuiteren van enthousiasme!

Naast Thijmen de tijm staat ook nog mijn bosaardbeitje in de keuken. Ook deze kwam uit een AH moestuinpotje. Er hangt al lang geen vrucht meer aan, maar zodra de temperatuur het weer toestaat en er voldoende zon is, zet ik het plantje weer buiten. In de hoop dat er weer aardbeien aan gaan groeien.

AH Moestuinpotjes in kasje.

Deze twee dappere plantjes hoop ik in de nabije toekomst dan ook te kunnen verblijden met wat gezelschap van andere moestuinplantjes. Hoe leuk zou het zijn als de aardbei niet meer het enige fruitplantje is en ik de watermeloen erbij kan zetten. Watermeloen? Ja! Watermeloen is de nieuwe fruittoevoeging van de Albert Heijn aan het moestuinschap.

Thijmen de tijm

Maar hoe is het Thijmen dan uiteindelijk vergaan dit afgelopen jaar? Nou, dat ga ik jullie laten zien. Ik heb van een groot deel van het proces steeds foto's gemaakt. Vooral ook omdat ik dit zelf ook erg leuk vond om bij te houden en door te sturen naar een vriendin die ook bezig was met haar moestuintje.

Thijmen op zijn schoteltje.

Terwijl ik na het planten van de tijm nog meer potjes ontving, plaatste ik de tijm toch wel op een speciaal plekje in huis. In de keuken op zijn eigen schoteltje.

Eerste tekenen van leven.

Daar was het echt lang wachten op een teken van leven. Het voelde lang, want in werkelijkheid duurde het maar zes dagen. Het eerste spikkeltje groen was zo ontzettend klein, dat ik twijfelde of mijn ogen mij niet bedrogen. Enkele dagen later waren dan toch eindelijk echt duidelijke tekenen van leven te zien. De eerste echte sprietjes.

Overpotten en groei

Overpotten van Thijmen de tijm

De eerste paar dagen leken een eeuwigheid te duren, maar uiteindelijk kon ik binnen drie weken - twintig dagen om precies te zijn - na het zaaien mijn tijm al overpotten. Meer ruimte voor meer groei.

Groei van Thijmen de tijm.

Die groei kwam er dan ook zeker! Mooie verse groene takjes tijm, met veel beweeglijkheid, vrolijk door elkaar krullend.

Andere potjes vorig jaar

AH moestuinpotjes in plantenkasje.

Naast Thijmen de tijm had ik ook nog enkele andere planten om te zaaien. Dit liep niet voor ieder plantje goed af, maar veruit de meeste plantjes gelukkig wel. Voor die andere potjes had ik inmiddels een klein kasje. Geen idee hoeveel soorten ik uiteindelijk had, maar ik was dolblij met ieder potje. Helemaal zodra de eerste plantjes hun kop opstaken.

Nieuwe potjes

Nieuw AH Moestuinpotje

Dit jaar zijn de AH Moestuin-potjes weer terug. Waar vorig jaar de hoofdkleur van de potjes blauw was, is dat nu groen. Hoewel groen een logische nieuwe kleur is, mis ik de vrolijke blauwe verpakking wel een beetje.

Naast een nieuwe kleur is er ook een nieuwe fruitsoort beschikbaar: watermeloen!

Plastic zakje met AH moestuinpotjes.

Nu gaan wij thuis niet vaak naar de Albert Heijn, dus ik zag de bui al hangen dat ik nooit aan het potje met watermeloen zou komen. Gelukkig had een tante van mij mijn wens gehoord en werd mijn vader gebeld met de mededeling dat ze een zak met moestuinpotjes achter zouden laten bij de poort. Ik was namelijk met mijn ouders van huis weg toen zij ze kwamen brengen. Zo ontzettend lief van mijn oom en tante! Ik ben ze er echt dankbaar voor.

AH moestuinpotje: watermeloen

Eenmaal thuis wist ik niet hoe gauw ik de 'buit' moest gaan bekijken. Doperwten twee maal, augurk, komkommer, radijs (vorig jaar ook al favoriet thuis), sperziebonen, wortel en... Watermeloen! Yes, ik heb hem! :D