Quirinya's blog.

A+ A A-

Waarmee ik aan mijn blog werk - Deel II

Notitieboekje, Parker Jotter vulpen en patronen karton.

Een hele tijd geleden liet ik in een blogpost zien waarmee ik aan mijn blog werkte. Ruim 10 maanden geleden zelfs, op 25 maart 2014, schreef ik die blogpost. Nu, bijna een jaar later, zijn er wel enkele veranderingen in gekomen. Vandaag laat ik jullie zien wat die veranderingen zijn en vertel ik er wat over.

Aan de apparatuur (PC, laptop, tablet en camera) is niet of nauwelijks verandering gekomen. De PC heeft inmiddels na bijna vijf jaar trouwe dienst een nieuwe voeding en mijn laptop behoefde na drie jaar een nieuwe SSD. Meteen ook maar een SSD gepakt met 256GB (verdubbeling ten opzichte van de oude) capaciteit gepakt en een hogere schrijfsnelheid. Alleen het beste acht ik goed genoeg voor mijn laptop, maar meer GB’s ga ik niet nodig hebben voor mijn bezigheden. Maar genoeg over de apparatuur…

De nodige maanden geleden schreef ik een artikel over mijn Sheaffer vulpen, waar ik werkelijk dol op ben! Dat is een juweeltje die ik per toeval tegen kwam bij de Bruna. In dit artikel ga ik het echter hebben over een andere vulpen. Een goedkoper model, met de nette uitstraling die ik al jaren zocht.

Parker Jotter vulpen

Parker Jotter vulpen, dop eraf.

Deze pen… Toen ik mijn Sheaffer vulpen kocht, kocht ik ook een blauwe plastic Parker vulpen uit hetzelfde rommelbakje. Ik had geen flauw idee welk model Parkerpen het was, dus ging ik maar eens op onderzoek uit op het internet. Toen ik eenmaal het model en plaatjes daarvan gevonden heb, werd ik lichtelijk betoverd door plaatjes van de metalen versie van die plastic blauwe vulpen. Die metalen versie leek mij ideaal voor nette gelegenheden en past precies bij een balpen die ik al in bezit heb. Ik heb het hier over de goedkoopste serie nette pennen van Parker: Jotter.

Parker Jotter vulpen, dop erop.

De eenvoud van het metalen hulsel is precies wat mij wel aanspreekt. Hierdoor oogt de pen naar mijn mening een heel stuk luxer en prijziger dan hij in werkelijkheid is. Ik ben dus op zoek gegaan naar de metalen Parker Jotter vulpen. Ik vond hem al eens in een Bruna in Eindhoven, maar dat was een set met de balpen erbij. Dat vond ik onnodig, dus zocht ik verder. Op het internet en in allerlei winkels. Overal was de pen echter duurder dan het setje van de Bruna in Eindhoven. Helaas… Toen ik weer bij die Bruna ging kijken, was het setje verkocht. Uiteindelijk heb ik het setje voor drie euro meer in België gekocht.

Ik ben zo blij dat ik hem heb gekocht! De pen schrijft echt heerlijk. De tekst komt dikker op papier te staan dan wanneer ik mijn Sheaffer gebruik, maar dat is wel een leuke afwisseling. Ik gebruik de Parker Jotter vulpen steeds weer om voor mijn blog te schrijven.

Nieuw notitieboekje “Sooo Happy”

Herinneren jullie je nog mijn rode TeNeues CoolNotes notitieboekje? Ja? Leuk! Nee? >Hier< kon je er meer over lezen. Toen ik in maart 2014 begon met het schrijven voor mijn blog, begon ik dit te doen in het rode TeNeues CoolNotes. DOL ben ik op dat notitieboekje, maar… Helaas… Het is al vol. Nogmaals helaas: het staat vol met gegevens van mijn stage. Niet waar ik dit boekje voor bedoeld had, maar zonder dat ik het door had, stond het boekje na enkele weken al tot op de laatste pagina volgeschreven.

Notitieboekje "Sooo Happy" van Paperclip Cards.

Ik had dus snel een nieuwe nodig en mij hoor je geen tweede keer zeggen dat ik een nieuw notitieboekje nodig heb, want ik stond al in de winkel om er eentje uit te zoeken. Wederom ging ik naar mijn lokale Bruna om te kijken welke notitieboekjes ze in de schappen hadden liggen. :( Geen TeNeues notitieboekjes meer. Balen! Dus ik zocht verder… Wat vond ik daar? Een gestreept notitieboekje met een elastiek over een enkele hoek en een harde kaft. Wat leuk en vrolijk! Ik pakte het boekje op om nader te bekijken. Hè, beetje jammer… Deze heeft belijning aan beide zijdes van het boekje en mijn voorkeur gaat uit naar een enkele zijde. Nu is dit boekje voornamelijk om in te schrijven, dus heel erg is dit niet.

Binnenkant notitieboekje.

Maar… Wat is de binnenkant leuk! De binnenkant van de kaft is bedrukt met een vrolijk patroon en de bladzijdes zijn stuk voor stuk lichtjes bedrukt met het streepjes patroon van de kaft, als een soort watermerk. Dit maakt het heel vrolijk en kleurrijk. Aan de achterzijde, aan de binnenkant van de kaft van het notitieboekje, is ook nog een envelop te vinden met de vrolijke print van de binnenzijde van de kaft.

Notitieboekje open.

Sinds 23 mei 2014 (ja, heus! Dit stond genoteerd) heb ik dus een gestreept notitieboekje van de “Sooo Happy” lijn van Paperclip Cards. Een notitieboekje dat ik stiekem heel erg fijn en leuk vind en dan ook met veel plezier gebruik! Samen met de Parker Jotter vulpen gebruik ik dit notitieboekje nu steeds voor mijn blog. Voor de planning en het bedenken van nieuwe blogposts, maar ook vaak het uitwerken van nieuwe blogposts. Ik schrijf steeds weer met een glimlach op mijn gezicht in dit notitieboekje en dat is mij zeker wel wat waard! :D

Action “patronen karton”

Patronen karton van de Action.

Mijn geheime wapen bij het maken van foto’s die niet alleen een saaie witte ondergrond hebben: patronen karton. Gekocht bij de Action.

Patronen karton als achtergrond.

Ik zag dit al liggen bij de Action in 2013. Even uit mijn hoofd kosten ze daar €0,59 per boekje, maar corrigeer me als het niet klopt. Ik wist nog niet waar ik het voor ging gebruiken, maar wist enkel dát ik het wilde gaan gebruiken. Zo’n aankoop waarover ik mij normaal gesproken wel voor mijn kop (okee… *hoofd) kan slaan en waarbij ik achteraf denk: “Had ik het maar gewoon laten liggen, nu neemt het alleen plaats in beslag.” Niets was minder waar, tot ik foto’s begon te maken voor mijn blog en op zoek was naar een vrolijke achtergrond voor wat kleine voorwerpen. Deze patronen op karton blijken enorm geschikt als achtergrond en ik ben dan achteraf toch wel blij dat ik ze gekocht had.

Patronen karton van de Action.

Voor die paar centen krijg je niet één vel karton met een patroon erop, maar een boekje (eigenlijk scheurblok) met maar liefst 3x 12 (=36) vellen of 4x 8 (=32) vellen verschillende patronen op karton per boekje. In totaal heb ik nu zeven van dit soort scheurblokken gekocht. Drie scheurblokken met twaalf verschillende patronen en vier scheurblokken met acht verschillende patronen. Hierdoor ik nu kan kiezen uit 68 verschillende patronen om als achtergronden te gebruiken.

Sommige vellen hebben een glitterlaagje, andere zijn gewoon mat. Ook zijn er vellen in stukjes bedekt met glansfolie of een gel. Zo is bijna ieder vel karton uniek.

Dit waren de laatste updates over de spulletjes waarmee ik aan mijn blog werk. Enige veranderingen zullen in de toekomst in nieuwe delen van deze reeks artikelen verschijnen. :D