Quirinya's blog.

A+ A A-

Zoektocht: leuke tas

Daar gaan we weer, hoor!

Heel misschien had je mijn artikel gelezen over mijn zoektocht naar een mooi armbandje. Nou... Armbandjes zijn lang niet het enige artikel waar ik moeilijk over doe qua keuze. Ik ben namelijk al enige tijd nu op zoek naar een leuke nieuwe tas, om mijn oude esprit tasje te vervangen. Lastiger dan ik had gedacht!

Oude EDC by Esprit tas

Nou ja, oud... Wat is oud? Deze tas is in ieder geval zo'n 4 jaar oud nu en helaas lijkt het erop dat hij ook niet meer te redden is. *snik* Erg jammer, want het is echt mijn meest favoriete tas. Dat is ook wel te zien, want hij valt echt bijna uit elkaar.

Deze tas viel mij direct op, jaren geleden. Ik was toen ook op zoek naar een nieuwe tas. Ik had een nep-lederen tasje van de markt toen, en dat ding was echt niet meer om aan te zien. Die Esprit tas daarentegen, daar liep ik per toeval tegenaan. Ik was misschien net een week op zoek naar een andere tas en wow... Ja... Daar was-ie dan! Dat moest hem gewoon worden!

Stoer canvas. Een grijze kleur die overal wel bij past en stoere rode accenten (ik houd wel van rood!). Ja, dit was echt een tas voor mij! Ik twijfelde dan ook niet lang en de volgende dag bestelde ik hem via de Esprit webshop. Eenmaal thuis binnen, vond ik hem nog mooier dan ik hem online vond. Ik was gewoon verliefd op die tas!

Er past ook precies alles in wat ik mee wil nemen... Klein flesje water... Aparte vakjes voor lippenstiften en andere kleinigheden. Binnen in het tasje dan nog een vakje met een rits en een simpel open vakje, maar ook verbazingwekkend veel ruimte in het hoofdvak! Ja, dit was echt DE tas die ik zocht.

En nog steeds eigenlijk... Vandaar dat ik eigenlijk best verdrietig ben dat hij flink stuk is nu. Erger nog: deze tas is natuurlijk nergens meer verkrijgbaar en een soortgelijke tas die mij hetzelfde biedt vind ik ook alsmaar niet. *zucht*

Op zoek naar iets anders

Dan moet ik maar iets anders zoeken. Met tegenzin... Dat helpt ook niet echt. Haha!

Ik ben natuurlijk wat ouder nu en mijn smaak en budget is natuurlijk wel wat veranderd, maar toch... Een canvas tas in hetzelfde formaat als de Esprit tas, dat zou ik echt graag weer hebben!

Nu snap ik ook wel dat er nog veel meer andere leuke tassen zijn en daar kijk ik nu dan ook wel naar. Toch heb ik na maandenlang zoeken nog geen enkele tas gevonden die voor mij de wow-factor heeft. Misschien ben ik te kieskeurig?

Ik heb namelijk wel wat eisen aan een tas... Bepaalde dingen maken een tas voor mij gewoon direct minder mooi en helaas vind je momenteel in de tassenmode veel terug van dingen die ik niet mooi vindt.

Uitstekende zijkanten... Je ziet ze bij veel lederen tassen. Niet mijn ding. Maar ook goudkleurige accenten. Niet mijn ding. Te groot. Te klein. Te dik (van die ronde tassen of bowling tassen)? Of juist weer te dun... De tas moet dan wel compact zijn, maar er moet gewoon in kunnen wat nu ook in me Esprit tasje zit. 

Nep-leder? Alsjeblieft niet weer, zeg! Sorry, voor alle koetjes en andere dieren (niet bont, daar ben ik dus wel op tegen!), maar leder draag ik wel en daar schaam ik mij niets voor. Ik vind het namelijk veel zieliger om niet de lederen kleding te kopen of niet dat lapje vlees uit de supermarkt te kopen. Dat dier heeft misschien wel een verschrikkelijk leven gehad, klopt... Dat kan. Ook met veel bio producten is het nog niet altijd pluis... Maar door de producten van het dier toch te eten of te dragen, geef ik het arme beestje voor mijn gevoel toch nog een doel. Als het weggegooid zou worden, is het arme dier letterlijk voor niets gestorven en dat vind ik vele malen erger!

Oh... Nog één heel grote no-no voor mij als het op tassen aankomt: het "flapje"... Je weet vast wel wat ik bedoel. Zo'n grote overslag over de tas. Ugh... Zo'n lap die je steeds moet optillen om eens in je tas te kunnen graaien. Nee... Mij niet gezien. Te veel gedoe. Veilig? Ach... Als ze echt je spullen willen hebben, komen ze er ook met zo'n tas wel aan. Ik stop mijn telefoon en andere belangrijke zaken vaak niet eens in de tas zelf. Ik wens de dief veel plezier met een lippenstift en een flesje water!

Dus... Wat zoek ik dan wel? O.o

Een tas van grofweg 20x20cm of 25x25cm (zoiets, qua formaat) en dan het liefste in echt leder of weer canvas stof. Liever geen grote logo's erop en kleine accentjes zijn leuk, als het maar geen franjes zijn. Haha! Ik heb nog een lichtbruine tas liggen met meerdere kleuren erin. Die past bij de meeste kleding met aardtonen erin. Dus voor mijn nieuwe (let op!) dagelijkse tas zoek ik een neutralere maar ook hardere kleur (mag gekleurd, maar ook juist wit of grijs, maar zwart niet als het leder is, te cliché). Qua prijsklasse wil ik toch niet te ver gaan... Ik ben geen prinsesje en een duur merk hoef ik ook niet. Tussen de 30 en de 60 euro wil ik besteden aan de nieuwe tas. Moet genoeg zijn.

Wat ben ik toch een lastig mens, of niet? Haha! Hopelijk lukt het mij toch om een leuke tas te vinden. Suggesties zijn uiteraard welkom! ;)