Quirinya's blog.

A+ A A-

Zoektocht naar een mooie armband

Ok, ik zal het maar gewoon zeggen: Ik ben een enorm lastig persoon als het aankomt op sieraden!

Ik loop dan weliswaar snel af op alles wat blinkt, maar eenmaal oog in oog met de sieraden, word ik gruwelijk kieskeurig en is het kleinste detail al genoeg om het hele sieraad voor me te verpesten… Of juist geweldig te maken!

Nu ben ik dan ook al enige tijd op zoek naar een mooi armbandje, want dit vind ik nu echt het lastigste sieraad om mooi te vinden.

Ik houd vooral van subtiele sieraden met een dun bandje. Dit geld voor zowel kettinkjes en armbandjes, als horloges en ringen. Je zal dan ook niet snel brede sieraden vinden in mijn kast, maar natuurlijk, ze zijn er wel. Ik ben namelijk dol op mijn witte Hyundai horloge (geen echte, maar deze lijkt op een Ice Watch).

Door de jaren heen heb ik wel enkele armbandjes gehad, maar eigenlijk waren ze allemaal niet speciaal. De meeste armbandjes heb ik gekregen en sommigen zijn ook al heel oud. De meeste armbandjes zijn met grote schakels en bedeltjes eraan. Persoonlijk houd ik wel van bedelarmbandjes, maar ik vind ze niet leuk voor iedere dag en ook niet mooi voor een net feest.

Ik heb nog maar één simpel armbandje over, met gedraaide schakels. Een ideaal armbandje om iedere dag te dragen, maar wel heel erg basic. Helaas is dit bandje, ondanks dat het van echt zilver is, toch erg gevoelig voor verkleuringen. Ik moet dit armbandje erg vaak schoonmaken om het mooi licht en glanzend te houden.

Nu zag ik laatst op het internet wel een heel mooi armbandje wat ik dan juist wel weer zou willen hebben. Een heel simpel armbandje met subtiele extra’s. Het heeft dunne schakeltjes en meerdere ringen om het armbandje op de juiste maat te kunnen sluiten. Maar… Dit is niet waarom ik nu net dit armbandje zo mooi vind.

Het halverwege de armband zit namelijk een dubbele rij zirkonia’s, in allerlei maten, maar wel mooi oplopend. De ene rij zijn grotere zirkonia’s die subtiel in grote oplopen naar het midden en daarna weer subtiel afnemen in grote. De andere rij zirkonia’s heeft hele kleine stenen en deze liggen steeds tussen twee grotere zirkonia’s aan.

Ik vind het prachtig! Wie weet kom ik nog meer van zulke mooie subtiele armbandjes tegen. Ik kijk nog even verder, maar houdt deze laatste gevonden armband wel in me achterhoofd om te kopen.

Precies een week van nu vandaan is mijn verjaardag. Natuurlijk… Ik heb subtiel hints achtergelaten voor cadeautjes die mij leuk leken, maar ik heb geen idee wat ik kan verwachten. Ook dit armbandje maakt er deel van uit, ben benieuwd… Ik mag hopen toch? :D Maar alle cadeautjes zijn lief!