Quirinya's blog.

A+ A A-

De 21 leuke vragen tag.

Tag aan bloemen.

Allereerst: Nog een vrolijk pasen iedereen! :)

Vandaag heb ik voor jullie mijn eerste "tag". Dit is een onderdeel bij bloggers, waarin ze vragen voor een blogger verzinnen en vervolgens deze doorgeven ("taggen") aan een andere blogger. Nu zal ik niet ge"tag"d worden, maar leek het mij wel leuk om eens een tag zelf in te vullen.

1. Wanneer is je verjaardag?

Recentelijk geweest, zoals misschien je misschien aan eerdere posts had kunnen aflezen, namelijk: 6 april!

2. Wat zijn drie van je favoriete kleuren?

Wit, limoengroen en rood.

3. Wat zijn je drie favoriete quotes?

Wat een lastige vraag? Ik sta nooit zo erg stil bij quotes…

“Alleen mensen die niet tevreden zijn over zichzelf, oordelen over een ander.” - Oud klasgenootje.

 

"Don't stop, thinking about tomorrow,

Don't stop, it'll soon be here,

It'll be, better than before,

Yesterday's gone, yesterday's gone."

Fleetwood Mac - Don't stop

 

" “What day is it?” Asked Pooh.

“It’s today!” Squeaked Piglet.

“My favorite day” Said Pooh. “

Winnie the Pooh

4. Ben je verslaafd aan YouTube?

Nee.

Ik vind het leuk om zo nu en dan muziekvideo’s op te zoeken om te verzoeken in de stream van een vriend van me en om soms eens een videootje te bekijken, maar dat was het dan ook wel.

5. Wat zijn drie van je favoriete TV shows of YouTube of allebei?

Modern Family, Breaking Bad en Community.

6. Wat zijn drie kwaliteiten die je fijn vind in een beste vriend?

Betrouwbaar, bereikbaar en zorgzaam.

7. Vind je jouw eigen naam leuk?

Maartje. Ik vind het een leuke naam en zou daar dan ook niets aan willen veranderen.

8. Als je jouw eigen naam zou moeten kiezen, wat zou dat dan zijn?

Quirinya is een digitale schermnaam, een naam voor plekken waar het niet gebruikelijk is dat je jouw eigen naam gebruikt. Ik zou mijzelf niet Quirinya noemen in het dagelijks leven. Dus ik blijf toch gewoon bij Maartje.

9. Wat is jouw fantasie droom?

Oef… Da’s een lastige. Toch wel, ja…

Ik denk dat ik een elfje zou willen zijn dan. Net als in die tekenfilm: Ferngully. Vliegend door de bossen, met prachtige vleugels!

10. Draag je make-up?

Weinig tot zelden. Als het een speciale gelegenheid is, ja, waarom ook niet? Maar meestal voel ik mij prima op mijn gemak zonder make-up. Sterker nog: vaak voel ik mij juist op mijn gemak zonder make-up op.

11. Als je een boek kon schrijven. wat zou dan de titel van het boek zijn en waar zou het boek over gaan?

Ik heb er als jong meisje vaak aan gedacht om een boek te gaan schrijven, maar ik ken mezelf… Ik heb er het geduld niet voor! Ik zou wel honderd keer opnieuw beginnen, iets anders bedenken en steeds maar halve verhalen overhouden.

Waar ik eigenlijk nog best een boek over zou willen schrijven, is een echte gebeurtenis over een vriendje dat ik een aantal jaren geleden had en wat zich daar omheen allemaal afspeelde. Ik weet zeker dat het een bestseller zou kunnen worden, als ik het goed zou weten te verwoorden. Een soort psychologische triller zou het zijn. Een titel? “Blijf”. Een woord dat in het verhaal meerdere betekenissen zou hebben. Steeds weer terug gaan, tegen gehouden worden als je weg wilt, tegen gehouden worden als je weg moet en een gevoel dat je niet kwijt raakt. Het is tevens een woord dat erg onvriendelijk klinkt, alsof je het tegen je hond zou zeggen. Terwijl het ook een lieflijk verzoek kan zijn. Hoe vaker je het woord dan ook uitspreekt in je hoofd, hoe minder betekenisvol het wordt.

12. Wat maakt jou verdrietig?

Mensen die mij verlaten of in de steek laten wanneer ik ze het hardste nodig heb.

13. Wat maakt je boos?

Mensen die zich niet aan hun woord houden.

14. Wat maakt je blij?

Dieren en dan vooral mijn hondje: Zwabbertje. Maar ook wanneer mensen mij mee vragen om iets te gaan doen. Spontane kleine dingen kan ik heel erg waarderen.

15. Wat is “Fangirling”?

Ugh… iets wat ik dus echt niet begrijp en ook ronduit belachelijk vind! -.- Het is het als een bezeten persoon achter iemand aan hobbelen om diegene te aanbidden. Juist… Het is nog erger dan een bestaand geloof publiekelijk uitoefenen. Meiden: Schaam je!

16. Wat zijn je drie favoriete snacks?

Snackbar-gerelateerd: Ragouzie. Een driehoekige soort kroket, met een groente-ragou-vulling.

Fruit: blauwe bessen en eigenlijk wel de meeste soorten bosvruchten en boomgaardvruchten.

Chocolade: vooral puur en wit! Melkchocolade heb ik dan weer liever niet, tenzij het koetjesrepen zijn, maar die mogen officieel geen chocolade repen heten.

17. Wat zijn je drie favoriete gerechten?

Chinees: Gado gado met witte rijst (min of meer tjap tjoy (Chinese groente) met saté/pindasaus) , babi pangang met nasi (VLEES met saus! Wie kent dit nou niet?), foe yong hai met bami (Ei met saus) en kuh loe yuk (vleesballetjes met een deeglaagje in een zoetzuur sausje met vruchten).

Nederlands/Duits: Rode kool met appeltjes, knödeln (Duitse deegballen) en daarbij lever met spekjes, ui en champignons.

Dan nog als laatste: de bagel. Het liefste bedekt met sesamzaadjes. Op de bagel zit dan (papaya-ananas, naturel of tuinkruiden) roomkaas gesmeerd met daar overheen gestrooid: bieslook en paprikablokjes.

18. Wat zijn je favoriete drankjes?

BUBBELTHEE! Helaas lijkt het bijna helemaal uit Nederland te zijn verdwenen, maar ik was dol op de Taro milk tea of Caramel Oolong milk tea met als topping: tapioca. Oh… Wat mis ik dit!

Ijsthee zonder bubbels van de Aldi! Goedkoop, maar altijd lekker!

Krüger Chai latte Lovely India: een melk-thee-drank met een vleugje honing.

19. Kun je ons iets meer over jezelf vertellen?

Ja, dat kan ik.

Oh… Moet ik nu dan ook nog daadwerkelijk het gaan vertellen? Ik weet het goed gemaakt met jullie! Hier, kun je het op je gemak lezen: Over mij.

20. Wat zijn 10 willekeurige weetjes over jou?

- Ik kan meer dan ik zelf toegeef.

- Ik kan de “kleur” zwart niet zien (ik zie dansende donkere kleuren op die plek).

- Ik heb een soort litteken (vlek) in mijn linker oog.

- Ik ben nachtblind.

- Ik heb nog nooit een kater gehad, maar ben wel dronken geweest.

- Ik heb geen flauw idee wat ik nu werkelijk wil in de toekomst.

- Ik heb al meerdere keren “slaapverlamming” meegemaakt.

- Ik zou dolgraag al uit het ouderlijk huis willen, maar me huidige situatie staat het niet toe.

- Ik ben toe aan een nieuwe vriend, maar wil niet de eerste kerel die ik tegen kom.

- Ik hoop stiekem ooit een een grote prijs te kunnen winnen in de loterij, zodat ik bepaalde dromen kan verwezenlijken waar simpelweg geld voor nodig is.

21. Wat zijn drie leuke dingen om te doen?

Lekker op de bank hangen, onder een deken tegen elkaar aankruipen (of jezelf helemaal inwikkelen) om een film of gewoon willekeurig tv te kijken.

Roadtrip! Ik ga er graag op uit en zou dan ook veel meer van de wereld willen zien. Daarnaast houd ik dan ook nog eens van autorijden, dus dat past precies in het straatje.

Spelletjes spelen op de laptop, pc of tablet, of… Een kaart-/bordspel! Lekker ouderwets, maar altijd reuze gezellig.