Quirinya's blog.

A+ A A-

Prikker hapjes

Het zal je niet ontgaan zijn (ik heb het dan ook meermaals gezegd in vorige posts), maar komende zaterdag houd ik een feestje. Een verjaardagsfeestje samen met een andere toffe meid! :D

We hebben zitten nadenken over de hapjes die we samen willen serveren aan onze gasten. Enkele ideetjes die we gaan uitwerken, wil ik met jullie delen…

Om het niet te veel te maken, hebben we ervoor gekozen om een 3-tal verschillende hapjes op prikkers te maken. Er zijn namelijk ook een hele boel andere hapjes voor de gasten. 

Nederlandser kan het niet!

Nederlands prikkerhapje.

De oer-Hollandse cocktailprikker met het welbekende Goudse kaasblokje, het knakworstje, de augurk en het fris zure zilveruitje. Ongetwijfeld heb je deze prikker al wel eens voor je neus gehad op een Nederlands feestje. Deze hapjes nemen dan ook altijd gretig aftrek.

Ons Nederlandse prikkertje wordt een heel klein beetje anders:

Belegen Goudse kaasblokje, een plakje droogworst, augurkje en een zilveruitje. Ook lekker!

Italiaanse prikker

Nu doen die oer-Hollandse cocktailprikkerhapjes het altijd wel goed, maar hoe leuk is het om ook eens alternatieven op tafel te zetten? Daarom zijn we gaan nadenken over varianten op de Nederlandse prikker. In plaats van een Nederlands prikkertje, verzonnen we ook een Italiaans prikkertje.

Een bolletje mozzarella als het kaasje, een kerstomaatje als het vlezige deel, dan de komkommer als vervanging van de augurk en als frisse toevoeging een blaadje basilicum.

Griekse prikker

Nu die tweede prikker lijkt op een Italiaanse salade, bedachten we dat we ook een Griekse salade op een stokje konden maken. Deze salade is niet heel anders samengesteld dan de Italiaanse salade, maar de heftige smaken van de veranderde ingrediënten doen deze salade op een stokje toch erg anders smaken!

Een blokje feta als het kaasje, wederom een kerstomaatje als het vlezige deel, dan in plaats van de augurk komt er nu een zwarte olijf als krachtige smaak, gevolgd door een  fris stuk komkommer in plaats van het zilveruitje.

Extraatjes

Stiekem heb ik zelf ook nog een vierde idee voor een cocktail prikker. Misschien leuk om dan ook echt in de cocktails te steken. We maken namelijk als avondeten ook sushi met vruchten. Er is een aannemelijke kans dat er fruit overblijft van de sushi, dus kan er ook een fruitprikker gemaakt worden!

Kersje, stukje mango, aardbei, ananas en een druifje op een stokje… Mjammm!

Mochten we dan van het maken van de sushi en de wraps dan ook nog vlees en vis overhouden, dan kunnen we daar ook nog prikkerhapjes van maken. Zo kun je een Noorse prikker maken door een stukje zalm, een kerstomaatje, een zilveruitje en  een blaadje sla. Ideeën genoeg!

Serveer ieder type cocktailprikker met een bijpassende dip en laat het feestje maar komen!