Quirinya's blog.

A+ A A-

Romige witte chocolade koffie

Ongeroerde witte chocolade koffie.

Vandaag laat ik jullie een recept zien voor een heerlijk zoete verwenkoffie.

Deze koffie bestaat uit ingrediënten die je zelf gemakkelijk in de winkel kan halen en absoluut niet duur hoeven te zijn. Niet te moeilijk doen, hè! ;)

De ingrediënten die voor deze koffie gebruikt zijn, zijn als volgt:

  • Slagroom uit een spuitbus (in dit geval de "Echt Slagroom" van Campina)
  • Witte chocolade siroop (Monin)
  • Koffie (zwart, in dit geval van zelf-gemalen Jacobs koffiebonen)

Deze verwenkoffie is non-alcoholisch, maar je zou de witte chocolade siroop van Monin natuurlijk ook kunnen vervangen met witte chocolade likeur van bijvoorbeeld Mozart (bekend van de Mozartkugeln).

De bereidingswijze van deze verwenkoffie is erg gemakkelijk en snel. Dus (yes!) ook erg geschikt om even snel tussendoor of in je pauze te maken.

Laagjes in de koffie.

Allereerst doe je één of twee theelepels witte chocolade siroop in een glas van 0,2L. Ik houd van lekker zoet en wil de smaak van witte chocolade goed naar boven laten komen, dus ik doe er twee eetlepels siroop in. Je vult het glas verder met slagroom. Je zou dit ook kunnen doen met opgeklopte magere melk, want ook met melkschuim is deze verwenkoffie nog erg lekker. Zeker mensen die liever de koffie iets minder zoet drinken, zouden zich kunnen beperken tot één theelepel siroop en melkschuim.

Vervolgens schenk je de koffie in, over de slagroom.

Tip: als je slagroom gebruikt, laat dan eerst de room en de koffie even rusten, zodat je duidelijk een scheiding ziet ontstaan in de ingrediënten in het glas. Na een minuut of twee kun je het dan door elkaar roeren. Dit voorkomt "brokken" slagroom in je koffie en dat ziet er ook een stuk appetijtelijker uit!

Geroerde witte chocolade koffie met room.

Om het af te maken kun je er nog een toef slagroom op doen en een swirl chocolade erop om het af te maken.

Geniet ervan!