Quirinya's blog.

A+ A A-

Mijn doelen voor 2015

Nieuwjaarsbubbels.

2014 is nogal een vaag jaar geweest voor me. In Augustus voelde het nog aan alsof ik nog in Januari leefde en pas nu, eind december, heb ik door dat er een heel jaar voorbij gevlogen is. Ik wilde in 2014 veel bereiken en doen, maar uiteindelijk kwam nergens fatsoenlijk iets van terecht… Nou ja… Da’s ook niet helemaal waar! Ik heb mijn blog opgestart! En poeh! Waarom zou ik zo negatief terugkijken op 2014? Nergens voor nodig, zo blijkt. 

Concentratie

Tijdens mijn stage en met name vanaf het einde van de zomer verloor ik al mijn concentratie en kon ik nog nauwelijks nadenken over de dingen die moesten gebeuren. Ik had dagen waar ik uren naar eenzelfde scherm staarde, zonder dat er ook maar iets gebeurde. Een soort writer’s block. Een gevoel van leegte en zelfs domheid. Ik herkende mijzelf totaal niet in de persoon die ik op dat moment was. Ik kon ineens steeds minder. Voelde me ook echt dom worden. Terwijl ik wist dat ik bepaalde dingen voorheen altijd goed kon, lukte nu ineens niets meer. Ik zat er echt doorheen.

Het einde van 2013 was een complete sleur voor me en het begin van 2014 bestond voornamelijk uit teleurstelling en negatieve gebeurtenissen. Toen ik eindelijk begon met mijn stage was ik dan ook zo blij en ging ik razendsnel van start. Dit heeft me uiteindelijk een klap gegeven. Maarrrrr…. In december kreeg ik een aanbod om naast mijn stage een klusje te doen via een oud collega. Wat een heerlijke energie en positiviteitsboost was dat zeg! Ik voelde me eindelijk weer eens nuttig en gewaardeerd. Ondanks dat de opdracht uiteindelijk niet door ging, ervaar ik het wel als een mooie opkikker.

De dip is ook goed merkbaar geweest op mijn blog. Steeds minder blogposts kwamen online, terwijl ik in maart begonnen was met dagelijks een post uit te brengen. Goed… Dagelijks blijkt niet vol te houden te zijn. Voor nu! Want ik ken mijzelf. Zodra ik de smaak te pakken heb, zal ik weer harder en harder aan het werk gaan en komen er ook meer nieuwe blogposts bij.

Het jaar van besef

In 2014 begon ik mij meer en meer te beseffen dat ik bepaalde keuzes moet maken voor mijzelf om een leven te hebben zoals ik het wil. Een positievere kijk op alles in het leven. Iedere dag heeft wel iets moois… Ik zal het er alleen wel zelf uit moeten halen.

Ik heb altijd al het gevoel gehad dat werken op een kantoor, niet mijn ding is. Werken voor een opdrachtgever… Ja, prima. Geef me een taak en ik werk het uit. Maar 40 uur per week stilzitten achter een computerscherm? Nee! Zo ben ik niet en zo wil ik ook niet worden. Ik pas niet helemaal in het gebruikelijke plaatje van een ICT’er. Ik wil er graag op uit. Weg zijn van de deur. Ik houd van kleinere klusjes en liever geen grote eenmansprojecten. Ik maak wel graag deel uit van een groter project, maar ik zie een taak binnen zo’n groot project dan ook als een kleiner onderdeel van het geheel en dus als een klusje.

Werk en gezin

Niet stil willen zitten op een kantoor is een deel van het besef. Ik ben sinds ik 25 geworden ben ook volwassener gaan denken. Ineens vind ik sommige dingen niet meer passen bij mijzelf, waar ik normaal dol op was. Ik voel me er te oud voor. Daarnaast begon ik te denken aan een standaard zin uit een sollicitatiegesprek: “waar zie jij je over vijf jaar?” Eerlijk? Thuis, aan het werk voor mijn blog en wat klanten, denkend aan het begin van een gezinnetje met mijn partner. Ik heb geen ambities om binnen een bedrijf een gigantische ladder te gaan beklimmen. Ik wil wel werken en geld verdienen, maar ik wil het goed kunnen combineren met mijn over-vijf-jaar-toekomstvisie.

Toen ik deze blog startte was ik 24 en besefte ik mij nog niet wat ik wilde. Ruim een half jaar nadat ik mijn blog was gestart, begon ik mij te beseffen dat juist een baan als blogger, past bij de toekomt die ik voor ogen heb. Eigenlijk niet heel anders dan wat mijn moeder deed toen ik kind was: vanuit huis werken, waarbij ik mijn eigen tijden kan en mag indelen. Ideaal voor een gezinnetje en een gezond beweeglijk leven. 

Wat ik nog wil doen

In 2015 hoop ik eindelijk eens op een fijne vakantie te kunnen gaan. Een vakantie naar een plek waar ik nog nooit geweest ben. Misschien eens een vakantie naar een warm oord? Zonvakantie is nu niet direct mijn visie van een ideale vakantie, maar ik zou best graag eens een tropisch eiland willen bezoeken. Op vakantie houd ik er wel van om natuurschoon en oude gebouwen te aanschouwen. Maar ook zou ik graag weer eens wat plekken bezoeken waar ik eerder naar op vakantie ben geweest. Vooral wat plaatsen in Oostenrijk waar ik erg goede herinneringen aan heb. Het lijkt me heerlijk om die plaatsen terug te zien en de veranderingen te zien na soms wel 10-15 jaar.

Op 1 november ben ik met een vriendin naar de startersdag van de KvK geweest. Zij heeft al hele goede concrete plannen opgezet om haar eigen bedrijf te kunnen beginnen. Het werkte ontzettend motiverend. Ik denk er dan ook aan om zelf ook een eigen bedrijfje te starten. Niet door mijn blog, maar wel door iets waarvoor ik heb gestudeerd aan te bieden aan mensen. Hoe en in welke vorm, dat weet ik nog niet, maar daar ga ik in 2015 wel verder over nadenken en ook werk van maken! Wat de plannen worden en hoe het verloopt, zal ik terug laten komen in de blog. Stay tuned! ;)

Daarnaast wil ik meer blogposts gaan schrijven. Een rustig schema opbouwen van wekelijks, naar twee en drie dagen per week een blogpost. Meer schrijven vanuit mijn vakgebied (ICT), maar ook mijn lifestyle interesses (kantoorartikelen, sieraden, beginnersniveau koken en nog veel meer) en hobbies (Warhammer schilderen bijvoorbeeld). Mocht reizen meer voor gaan komen in mijn leven (oh… ik hoop het!) dan wil ik daar ook blogposts aan gaan toewijden.

Dit was mijn 2014 en is mijn visie voor 2015. Ik ben nu ook wel erg benieuwd naar hoe jullie jaar is geweest en wat jullie kijk op het komende jaar is. Ik lees jouw jaar en visie maar wat graag terug in de comments. :)