Quirinya's blog.

A+ A A-

Sheaffer Sentinel made-by-Sailor vulpen in wit

Sheaffer Sentinel fountain pen door Sailor.

Om maar even in de sfeer van kantoorartikelen te blijven hangen, laat ik jullie vandaag een vulpen van mij zien waar ik echt dol op ben.

Namelijk mijn Sheaffer (in samenwerking met Sailor) vulpen. Het is een type Sentinel van Sheaffer die in Japan door Sailor is gefabriceerd. Vandaar ook de "S" op het clipje (hoe noem je dat ding? :$) op de dop van de vulpen.

Sheaffer Sentinel by Sailor - cap off.

Het is een metalen vulpen die wit gelakt is. De pen is redelijk smal en doet daardoor vrouwelijk aan. Wel ligt de pen door het metaal iets zwaarder in de hand. Naast de witte lak vind je nog enkele chrome accenten terug aan de pen. Op de schacht (of huls, hoe je het ook noemen wilt) vind je een chromen randje waar de dop zich op de pen sluit. Op het uiteinde van de dop (en de gehele pen) zelf vind je wederom een chromen randje. Tot slot is er dan nog het clipje dat ook chrome is.

Sheaffer Sentinel by Sailor - F-4 Nib.

Het kroontje van de pen is het allerfijnste aan deze pen. De F-4 wordt dit kroontje genoemd door Sheaffer. De "F" staat daarbij voor "Fine". De pen schrijft zonder enige haperingen in de inkttoevoer en het lijntje is perfect dun en evenredig. Doordat het een dunne lijn is droogt de inkt ook sneller op. Zeer prettig!

Daarnaast nog een opvallend en fijn punt voor mij: hij schrijft vanuit bijna iedere kanteling even goed! Waarom is dat voor mij belangrijk? Ik ben linkshandig en om zonder te knoeien met inkt te schrijven, moet ik vulpennen in een ietwat ongewone houding houden tijdens het schrijven. Tevens "duwen" linkshandige schrijvers tijdens het schrijven en daar kunnen niet alle vulpennen even goed tegen. Deze Sheaffer vulpen kan dit weldegelijk aan!

Sheaffer Sentinel by Sailor - cap on.

De pen gebruikt, naar mijn weten, gewone simpele inktpatronen. Wel heeft hij bij enkele soorten al eens een lekkage vertoont, maar dit komt gelukkig niet meer voor en bleek een foutje van mijzelf te zijn.

En wat kostte deze pen mij nu...? Dit raad je nooit!

Dit juweeltje heb ik voor 0,75 euro op de kop getikt bij de lokale boekhandel (je weet wel, die bekende die je in ieder dorp terug vindt :P)... En blij dat ik er nog iedere dag mee ben! :D Zulke vondsten wil ik vaker doen.