Quirinya's blog.

A+ A A-

FFXIV housing - privé kamer

FFXIV Housing - Private Room

Al een paar jaar speel ik een spel genaamd Final Fantasy XIV. Het was al in het begin een grote wens van me om op het spel een eigen huisje te hebben, maar dat was een haast onmogelijke opdracht. Nog voordat ik begon met spelen, waren alle huisjes al bezet.

Toch is het me gelukt om een huisje te bemachtigen op een onconventionele manier: ik kreeg er eentje in me schoenen geschoven door mijn voormalige FC (Free Company - een guild als het ware). Dit is niet zomaar een huisje... Nee! Het is het grootste model dat je in de game kan krijgen! Hoewel ik het technisch gezien deel met een aantal leden die nog in de FC zitten, ben ik de enige die daadwerkelijk actief is. Ik kan vrij mijn gang gaan om het in te richten zoals ik wil.

Nou is zo'n groot huis wel even een flinke klus om in te richten, dus ben ik maar klein begonnen. Eerst mijn eigen kleine kamertje - die wel van mij alleen is - inrichten.

Entree

Treed binnen in mijn kamer. Een lange hal komt je tegemoet.

Bureau

Aan het einde van de hal bij binnenkomst, staat mijn bureau. Op dit moment nog voorzien van kerstdecoratie.

Tweedeling

Ik heb gekozen voor een duidelijke tweedeling van de ruimte. Vanaf het bureau is dit goed te zien. Links de privékamers, rechts de ruimte waar ik gasten kan ontvangen.

Kerstboom

Op het moment dat ik deze blogpost ging voorbereiden was het nog kerst in de game, dus heb ik de kerstboom opstaan.

Toekomstige douche

Om de hoek van de lange gang bevindt zich een kleine ruimte die door de schuifdeuren open en dicht kan. Ik heb gepland hierin een douche te plaatsen.

Slaapkamer

Als je dan verder doorloopt, kom je uit in de slaapkamer. Ook deze treedt je binnen door een schuifdeur. Ik heb de kamer tevens voorzien van een oosters bureau en bonsai.

Zithoek

Als je na de lange gang juist de andere kant op draait, kom je bij de zithoek. Een grote comfortabele bank nodigt je uit en op de salontafel voor je staat wat lekkers voor je klaar.

Eetkamerhoek

Als je verder de hoek om gaat, vindt je aan de andere kant van de lange gang de eetkamerhoek.

'Ahriman' eetkamerset

Gebaseerd op een vliegend monster met één groot oog, uit de Final Fantasy reeks, staat hier een eetkamerset. Op tafel staan ijsjes geserveerd.

Eethoek

Dit hoekje was het begin van me inrichting van de kamer. Ik wist echt niet wat ik met de ruimte aanmoest en had er maar gauw een ronde tafel in geplaatst en een bankje. Daarna volgde de maaltijden. Er ontbreken nog altijd extra stoelen om er fatsoenlijk bij te gaan zitten en naar verwachting zal ik dit hoekje nog helemaal veranderen.

Dit is mijn kleine kamer ingame. Het is nog lang niet af, maar voor nu ben ik heel blij met de weg die ik ben ingeslagen om er iets van te maken.