Quirinya's blog.

A+ A A-

Afstudeerstage update I

Afstudeerstage Update I.

Zo!

Mijn eerste volledige stageweek zit erop. Eigenlijk al week twee, maar ik ben halverwege week één pas begonnen, dus die eerste week kon ik niet helemaal meetellen. De “tweede” week vloog voorbij! Het was al heel snel vrijdag en die eindigde zeer gezellig.

Onderzoek

Ik ben begonnen met onderzoek te doen naar punten die belangrijk gaan zijn voor het herontwerp dat ik maak van de website. Dit is eigenlijk het saaiste gedeelte van de afstudeerstage, maar tegelijk wel een zeer belangrijk onderdeel dat geheel in orde moet zijn.

Webdesign Trends 2015 Doodle.

Trends en ontwikkelingen voor webshops, websites en e-commerce ben ik gaan opzoeken. Hierin kwamen een aantal punten sterk naar voren. Deze “doodle’de” ik op papier.

Snelheid

Deze week bekeek ik ook twee van deze trends nader. De trend Micro Interactions en de trend Snelheid. Eigenlijk had ik geen hoge verwachtingen van de trend Snelheid en vond ik het aanvankelijk maar vreemd dat dit onderwerp bestempeld werd tot trend. Echter bleek de snelheid van de huidige website (die ik ga verbeteren) een doorn in het oog van Javelin en wordt de trend Snelheid ineens veel belangrijker dan gedacht.

Ik heb dan ook een halve week besteed aan het onderzoeken van methoden om de snelheid van de website (om specifiek te zijn in Magento) op te kunnen krikken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om Magento te versnellen, maar daarbij is enige kennis van netwerksoftware geen overbodige luxe. Ik kon begrijpen wat er moest gebeuren om Magento sneller te maken, maar hoe ik het zou moeten implementeren, weet ik niet. Ik zal mijn bevindingen delen met Javelin en stort mij op een taak die mij beter ligt: het ontwerpen van een nieuw interface voor de website.

Vrijdagmiddag

De week eindigde met een drukke dag waarop iedereen overal en nergens was en… Haast niet kon wachten tot de werkdag bijna voorbij was en “de middag” kon beginnen. Een dag eerder was namelijk een beetje grappend en grollend gezegd dat ze vrijdagmiddag wel wilden gamen. Er werd rondgevraagd wat mensen wilden doen op de Xbox 360 en of er mensen waren die extra controllers mee wilden brengen. Ik opperde tussendoor dat ik een Wii U mee kon brengen en toen was het besloten: vrijdagmiddag SMASH!

Wat een lol! We vergaten totaal de tijd en zijn tot ongeveer half acht door gegaan met het spelen van Smash Bros. Tijd voor weekend en volgende week weer een nieuwe stageweek.