Quirinya's blog.

A+ A A-

Mijn eerste Bento!

Bento box top

Mijn eerste watte…?

Misschien kennen enkelen van jullie het wel. Een Japanse lunchbox. Ideaal voor sushi en andere vormen van een Japanse lunch. En “vormen” dan wel heel letterlijk genomen!

Het vullen van de bento is een ware kunstvorm in Japan. Op de meest prachtige wijze vullen zij de lunchbox met rijst, groente en fruit, vis en/of vlees. Een gewichtige maaltijd op de helft van de dag.

 

En zeg nou zelf… Is het niet om op te eten?

*Flickrgroup:bentoboxes
*Foto van "long way to japan" in de Flickr groep: bento boxes.

Het ziet er zo leuk en smakelijk uit, dat je er bijna geen hap van zou durven nemen. Echt een heus kunstwerk waar veel tijd en moeite in is gaan zitten. Ik bewonder degene die dit kan echt enorm! Ik ben zelf niet erg goed met het bereiden van bijzondere gerechten. Een simpele avondmaaltijd lukt wel, maar wat deze mensen maken zijn kleine meesterwerkjes en dat is dan alleen nog maar een lunch!

Drukte op Gamescom!

Ik kocht mijn bento op de Gamescom beurs in Keulen. Ik zag de bakjes eerder op de dag en was direct verkocht. Ze vroegen er wel 10 of 15 euro voor (ik weet niet meer hoe veel ze voor mijn bento vroegen), afhankelijk van het model. Die prijs deed me toch wel even weglopen van het kraampje, want voor een lunchboxje is het toch best veel geld en het was er zo ontzettend druk! Ik kon niet eens even op mijn gemak snuffelen tussen alle soorten bento boxen. Zo groot leek het doosje er nu ook weer niet uit te zien. Maar na uren rondlopen op de beurs, kon ik het doosje toch niet uit mijn gedachten krijgen. Ik heb het dus ook maar gewoon gekocht! Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Bento box niet opgestapeld

Ik heb gekozen voor een baby roze bento, maar vooral omdat ik de opdruk erg leuk vond. Zo lief, zo schattig, zo knuffelig! Kawaii!!

Mijn eerste eigen bento. Aanvankelijk dacht ik dat het een simpel doosje met een paar eetstokjes was. Maar wat schept mijn verbazing! Het zijn twee bakjes, waarvan er één helemaal in het doosje past.

bento bakjes los

Het deksel van het grote bakje kan open en onder het deksel van het deksel (Ja, hoe zal ik het anders benoemen?) vindt je de eetstokjes. Stevig op hun plaats. Je moet echt even kracht zetten om ze los te krijgen. Dat is wel prettig om te weten, dan kun je ervan uit gaan dat ze niet los komen en gaan rammelen in je tas.

Onder het deksel vind je in het bakje een iets kleiner formaat tweede bakje. Dit bakje heeft ook een deksel welke verzonken ligt in het bakje.

Wanneer je het deksel van het tweede kleinere bakje af haalt vind je nog een apart component dat bij de bakjes hoort. Een scheidingswandje dat precies in het grotere bakje past. Met dit onderdeel kun je bijvoorbeeld jouw rijst scheiden van de groenten.

Bento box opgestapeld

Wanneer je de twee losse bakjes op elkaar stapelt, kun je ze binden met de elastische band. Door het diepere deksel in het kleinere bakje past het bovenste bakje er ideaal op en schuift het ook niet van elkaar af.

Zo is mijn bento toch nog groter dan ik eigenlijk voor mogelijk had gehouden!

bento gevuld

-

Titanfall op Gamescom2013

Gamescom 2013 was op zich al een fantastische ervaring, dus dit jaar ga ik ook naar Gamescom 2014! Gezien ik zo dol ben op mijn eerste bento, heb ik besloten er een jaarlijks dingetje van te maken. Ieder jaar ga ik op Gamescom een nieuwe bento erbij halen. Een traditie is geboren!