Nieuwe homepage Loek@You

Loek@You

Eind 2016 en begin 2017 werd er gewerkt aan een nieuwe website en promotiemateriaal voor Stichting LOEK@YOU.

Deze stichting helpt kinderen en jongeren die het op school een beetje moeilijk hebben toch in hun eigen kracht te kunnen uitblinken.

Oude website:
Oude homepage Loek@You

Eerste concept nieuwe website

Eerste concept Home Loek@You

Eerste concept Over Loek@YouEerste concept Nieuws op Loek@YouEerste concept Help Loek@YouEerste concept Contact met Loek@You

De menuknoppen en het logo veranderen op iedere pagina samen van kleur. De gebruikte kleuren vormen samen eveneens een regenboog.
 
Het lettertype van de menuknoppen en verzendknop (contactpagina) is hetzelfde als bij de gebogen tekst, de pay-off, op de homepagina.
 
Bij de 'over ons' en 'help ons!' pagina's is een zelfgemaakte 'hover' (zweef) class gemaakt, zodat de bijbehorende tekst van ieder plaatje tevoorschijn komt wanneer je met de muis over het plaatje heen beweegt of aantikt (op touchscreen). Het werkt ook op mobiel en in responsive lay-out.
 
Na het eerste concept ontwerp liet ik de website los, zodat de klant erover na kon denken en naar me terug kon koppelen wat zij nu eigenlijk wilde. Daarop is besloten om de gehele huisstijl op de schop te nemen en voor 'groen' te gaan.

Tweede concept nieuwe website

Concept ontwerp twee - homepage Loek@You
 
Voor de nieuwe website was een design voor de homepage in de huisstijl vastgelegd door een derde partij. Deze is bijna op de pixel nauwkeurig overgenomen. Structureel veranderde er weinig aan het conceptontwerp.
Waar voorheen de tekst van de oude website overgenomen werd, is nu de tekst herschreven door een professioneel tekstschrijfster. De huisstijl kleuren zijn veranderd en doorgevoerd over de gehele website. Ook zijn er nieuwe foto's aangeleverd voor in de sliders op iedere pagina.
Deze website is uiteindelijk zo live gegaan, maar enkele maanden later volgde een verzoek om de website aan te passen, afwijkend van het ontwerp in de huisstijl.

Live website

Live website - homepage Loek@You

Bezoek de website van Stichting LOEK@YOU.

Mede mogelijk gemaakt door Get Praut.